banner78
banner25

Kar Balkanlar'dan geldi!
 Kar Balkanlar’dan geldi!

Hava sıcaklıklarının son bir haftadır mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonrasında Balkanlar üzerinde gelen soğuk ve yağışlı hava etkisini göstererek sıcaklıkların normal değerlerine düşmesine neden oldu.

Dün itibariyle etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar sabah saatlerinde yerini Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havaya bıraktı.Sabah saatlerinde Edirne’de başlayan kar yağışı kenti beyaza bürürken,şehir içi araç trafiğinde zaman zaman aksamalara neden oldu.Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan kar yağışı uyarısına rağmen sabah evlerinden çıkmak isteyen Edirneliler sürpriz niteliğindeki beyaz örtü ile karşılaştılar.

Evlerinden işlerine gitmek isteyen çok sayıda vatandaş uzun bekleyişler sonrasında toplu taşıma araçlarına binerken,belediye ekipleride kar yağışının başlaması sonrasında çalışmalarına başlayabildiler.

Kentte bulunan ana caddelerde kar küreme çalışması yapan belediye ekipleri,araç ve yaya trafiğinin aksamaması için yoğun çaba sarf ediyorlar.Etkisini giderek arttıran kar yağışı şu ana kadar kent içinde önemli bir aksaklığa neden olmazken,kar lastiği olmayan ve zincirsiz çıkan araçlar zaman zaman trafiğin tıkanmasına neden oldu.

Şehir içi trafik ekipleri trafik düzenlemesi konusunda belediye ekipleri ile müşterek çalışarak kar yağışından etkilenen caddelerin açılmasına yardımcı oldular.

İl merkezine bağlı olan köy yollarındaki ulaşımda da aksamalar yaşanmaması için İl Özel İdaresi ekipleri ile Karayolları ekipleri de kar küreme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Şu ana kadar kapalı olan köy yolu bulunmazken,Balkan köylerinde kar yağışının etkili olduğu ve zaman zaman sürgün yapan yerlerde köy içi yollarda kapanmalara neden olduğu ifade ediliyor.

Kar kalınlığının kent merkezinde 10 cm, yüksek yerlerde ise 20 cm ulaştığı belirtiliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30