banner78
banner25

Kapıkule'den araç giriş ve çıkışı yapılamıyor!
Bulgaristan'ın kara sınır kapısı Kapitan Andreova'da ki gümrük işletim sisteminde meydana gelen bir arızadan dolayı 31.07.2012 gece saat 02:00 dan bu yana araç giriş ve çıkış işlemleri yapılamıyor.Avrupa'ya kara yolu ile açılan en büyük kara sınır kapısı Kapıkule'nin hemen karşı tarafında bulunan Kapitan Andreova'da meydana gelen arızadan dolayı uzun tır kuyruklarının oluştuğu ancak tır kuyruklarının azaltılması için küçük ve büyük araçların diğer gümrük kapıları olan Hamzabeyli,Dereköy,İpsala ve pazarkule sınır kapılarına yönlendirildiği belirtildi.
Meydana gelen arızanın Gurbetçilerin yoğun çıkışlarını gerçekleştirdiği hafta sonuna gelmemesi ise büyük bir şans olarak değerlendiriliyor.24 satte 6-8 bin aracın çıkış yaptığı sınır kapısında hafta sonu arızanın yaşanması durumunda ise diğer gümrük kapılarından hiç birinin bu yükü kaldıramayacağı ve uzun kuyukların oluşarak gurbetçi vatandaşların saatler süren çileli bekleyişlerinin yaşanacağı ifade ediliyor.Gümrük yetkilileri az sayıdaki aracın geçişi için ise diğer gümrük kapılarına yönlendirme işlemlerinin yapıldığını, arıza giderilene kadar yönlendirmenin devam edeceği belirtiliyor. Bulgar yetkililerin arızanın ne zaman giderileceği konusunda ise net bir açıklama yapmadılar.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30