banner78
banner25

Kapıkule'de yine rekor!48 saatte 18 bin araç,60 bin yolcu…

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en büyük kara sınır kapısında gurbetçi yoğunluğu artarak devam ediyor.

Yaklaşan Ramazan bayramı nedeniyle Avrupa’da çalışan çok sayıda gurbetçi yıllık izinlerini geçirmek üzere karayolu ile adeta çalıştıkları Avrupa’nın değişik ülkelerinden akın akın gelmeye başladılar.

Ortalama 3-4 bin km yolu hava sıcaklığına rağmen kat ederek Türkiye sınırına ulaşan gurbetçilerin gümrük kapılarındaki bekleyişleri de yoğunluğa bağlı olarak sürenin uzamasına neden oluyor.

Gurbetçi gelişleri öncesinde sezon hazırlıklarını her şekilde tamamlayan, ancak yapılan tüm uyarılara rağmen gurbetçilerin karayolu ile aynı anda hareket etmelerinden kaynaklanan sıkıntıların yaşandığını belirten Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın sezon süresince tüm izinlerin kaldırıldığını ve tam kapasite ile personelin çalıştığını kaydetti.

Canlı kameralar sayesinde gümrük sahası yoğunluklarının her an www.trakya.gtb.gov.tr/saha-canli-goruntu/kapilarimizdan-canli linkini tıklayarak izleyebileceklerini aktaran Yalçın “şu anda yoğunluk tamamen Kapıkule sınır kapımızda yaşanıyor.Diğer sınır kapılarımız olan İpsala,Hamzabeyli,Pazarkule ve Dereköy sınırkapılarımız boş”dedi.

Sadece 3 aylık süre zarfında gümrük kapılarında yoğunluk yaşandığını ve peronların tamamında 26 personelin aralıksız gurbetçilere hizmet sunduğunu belirten Yalçın “48 saat içerisinde sadece Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 18 bin araç ve 60 bin civarında yolcu girişi oldu. Kapıkule şu anda en yoğun anlarından birini yaşıyor”dedi.

Her yıl aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten gurbetçiler ise yetkililerden çözüm üretmelerin istedi.Hava sıcaklığının yer yer 38 dereceye yükseldiği gümrük sahasında araçlarında aynı anda çalışıyor olmaları,yerden yükselen ısının artmasınada neden oluyor.Hava sıcaklığından ise en çok araç içinde bekleyen bebekler ile yaşı küçük çovuklar etkileniyorlar.

Ülkeye girişte çok sayıda gümrük kapısı geçtiklerini ancak hiçbirinde bu kadar beklemediklerini kaydeden gurbetçiler ,bagaj arama işlemlerinin çok uzun sürdüğünden yakındılar.

Uzun süren bekleyişler sırasında ise bazı gurbetçilerin sıra kapmaya bağlı tartışmaları zaman zaman yumruklaşmalara kadar vardı.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30