banner137
banner25

Kapıkule 12 saat süre ile kapalı!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın son bir haftadan buyana sınır kapılarında yaptığı yazılım güncelleme çalışmalarında sıra Dünyanın ikinci Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule’ye geldi.

Bilgisayar sistemlerinde yapılacak olan sistem yenileme ve yazılım güncelleme çalışmasından dolayı bu gece saat 21:00 itibari ile Kapıkule kara sınır kapısını araç ve yolcu trafiğine kapatan yetkililer sınır kapısının 12 saat süre ile kapalı kalacağını belirttiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yapmış olduğu yazılım çalışmasının 15 Nisan 2014- 16 Nisan 2014 tarihinde yapılacağını önceden uyarması ve ardından tarihte değişikliğe giderek 16-17 Nisan 2014 tarihinde sistem bakımı yapacağını belirtmesi tır sürücüleri başta olmak üzere araç ve yolcuların mağdur olmasına neden oldu.

Kapıkule kara sınır kapısına gelen hazırlıksız ve habersiz olan yolcular yetkililerin uyarısı sonrasında alternatif olan Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapılarına yönlendirildiler.

Tır araçlarını geçişine olanak tanıyan Hamzabeyli sınır kapısında 6 km tır kuyruğu oluşurken, yalnızca küçük araç trafiğine açık olan Pazarkule sınır kapısında ise araç kuyruğu bulunmuyor.

Siysem yenileme çalışmalarının sabah saat 09:00’a kadar sürmesi planlanırken Bulgaristan tarafında Türkiye’ye giriş yapmayı bekleyen yaklaşık 450 tır aracı bulunuyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30