banner78
banner25

Kakava’ya büyük ilgi!
Baharın müjdecisi olarak bilinen ve her yıl Roman vatandaşların yoğun ilgisi ile başlatılan Kakava şenlikleri bu yılda Edirne Belediyesinin ev sahipliği ile başladı.
 
Edirne'de her yıl baharın gelişi nedeniyle 5 Mayıs'ta gerçekleştirilen ve Roman vatandaşların yoğun katılımıyla yakılan Kakava ateşi ile coşkuya ulaşılan "Kakava Şenlikleri" Sarayiçi'nde başladı.
Sarayiçi alanında Edirne Belediyesi tarafından oluşturulan dal ve odun yığınlarının il protokolü tarafından tutuşturulması ile başlayan kakava coşkusu çok sayıda vatandaşın katılımıyla başladı. İl dışından çok sayıda yerli turistin akın ettiği şenliklere roman kızları yine damgasını vurdu.Saat 18:00 da başlayan Kakava şenliklerinin ateşini Edirne Valisi Gökhan Sözer,Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, CHP Milletvekilleri Recep Gürkan ile Kemal Değirmendereli ile protokol mensubu diğer üyeler katıldılar. Sarayiçi olarak bilenen alanda başlayan şenliklere Edirne Belediye bandosu ayrı bir renk ve coşku katarken roman vatandaşların enstrümanlarından çıkan dokuz sekizlik ritimler şenliklere katılanları adeta coşturdu.
 
Protokolün büyük ateşi yakması ile doruğa ulaşan şenliklerde vatandaşlar roman kızların fotoğraflarını çekebilmek için adeta yarıştılar.Kendilerine gelen rağbeti bilen ve buna göre hazırlıklarını yapan Roman kızları ise çekilen fotoğrafların ücrete tabi olduğunu belirterek bedava fotoğraf çektirmekten kaçındılar.
Yakılan ateşin ardından Edirne Belediyesi tarafından vatandaşlara ikram edilmek üzere pilav dağıtımı yapıldı.Pilav dağıtımı sırasında oluşan organizasyonsuzluk ve roman vatandaşların aşırı ilgisi izdihama neden oldu. Kakava ateşinin kora dönüşmesinin ardından, yeni yılın uğur getirmesi ve gelen bahar mevsiminde sağlık ve mutluluk dileyen Roman vatandaşlar, ateşin üzerinden atladı.Ateşin üzerinden atlayan genç,yaşlı, kadın, erkek çok sayıda vatandaş inançları doğrultusunda bir geleneği de yad ettiler. Gece boyunca devam edecek olan eğlenceler Roman mahallelerinde sabaha kadar sürecek.Eğlencenin doruğuna ulaşan romanlar daha sonra günün ışıması ile birlikte Sarayiçi alanına gelerek burada 6 Mayıs sabahı günahlarından arınmak amacıyla nehre girip nehirden aldıkları su ile el ve yüzlerini yıkayacaklar.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30