banner78
banner25

Kakava ateşi barış için yakıldı!

Edirne’de aşırı yağışlar nedeniyle günlerdir soğuk olan havayı Sarayiçi’nde dün akşam yakılan bin yıllık ‘Kakava Ateşi’ ısıttı. Yağışlı havaya rağmen yerli ve yabancı çok sayıda turistle ana-baba gününe dönen Sarayiçi’nde rengarenk görüntüler oluşurken, baharın gelişi bir kez daha coşkuyla karşılandı.

            'Kakava Ateşi' yağışlı havaya rağmen Sarayiçi'ne akın eden Edirneli, turist, gazeteci ve fotoğraf sanatçılarının katılımıyla yanarken, adeta bayram alanına dönen alan yine renkli görüntülere sahne oldu. Edirne ve Edirne dışından gelen çok sayıda ziyaretçinin katıldığı baharın müjdecisi etkinlik Edirne Belediyesi Bando takımının Sarayiçi köprüsünü kortej eşliğinde geçmesiyle başladı.

Her yıl Sarayiçi’ne girişi sağlayan Tarihi Kanuni Köprüsü girişinde bulunan alanda yakılan ateş bu yıl Kırkpınar Er Meydanı önünde yakılırken geleneksel ateşin yakılmasından önce İstiklal Marşı okundu. Kakava Şenlikleri’nde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan açılış konuşması yaptı. Kakava’nın baharın müjdecisi olduğunu söyleyen Başkan Gürkan tüm Edirne halkını selamlarken daha sonra çeşitli sahne gösterilerinin ardından geleneksel Kakava ateşi Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne CHP Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Vekili Erkan Makas, Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe birlikte yakıldı..2 ton odun kullanılarak yakılan ateşi binlerce misafir izlerken Edirne’ye yaklaşık 200 dolayında otobüs ile yerli ve yabancı turistlerin geldiği görüldü.

Edirne Belediye başkanı Recep Gürkan başkanlık görevini göreve geldiği günden buyana yaptığı gibi bu yılda CHP’li Roman Meclis üyesi Erkan Makas’a bırakarak farkındalık yarattı.Başkan Gürkan yaşanan terör olaylarının son bulmasını dilerken Meclis Üyesi Erkan Makas’ta aynı duygularla ülkemizde yaşanan terör olayların son bulması dileklerinde bulundu ve barış,huzur içinde bir yaşam diledi.

Ateşin yakılmasının ardından vatandaşların geleneğe yakışır şekilde günahlarından arınmak için ateşin üzerinden atladığı görüldü.

Renkli kıyafetleriyle her yıl olduğu gibi bu yolda romanlar Kakava’nın ve fotoğraf sanatçılarıyla gazetecilerim gözdesi oldu.Ateşin yakıldığı Sarayiçi alanına girişleri sağlayan tarihi Kanuni ve Fatih köprüleri üzerinden vatandaşlar kağıtlara yazdıkları dileklerini Tunca nehrine bıraktılar.

           HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Öte yandan Kakava Ateşi’nin yanmasıyla başlayan program bu sabah 05.00-06.00 saatleri arasında Sarayiçi'nde Tunca Köprüsü kenarındaki eğlencelerle devam edecek. Gösterilerle başlayacak olan kutlamada dilek ağacına dilekler bağlanacak. Niyet ve dileklerin nehre atılmasından sonra sabah programı çay ikramıyla sona erecek. Gaündüz saatlerindeyse Saraçlar Caddesi'nde saat 12.30'da Edirne Belediye Bandosu konser verecek. Kutlama çerçevesinde yumurta kırma ve niyet çekilişi yapılacak.

 

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30