banner137
banner25

Kahve “Kırkpınar artık heyecan uyandırmıyor”
İçinde bulunduğumuz tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan açılış programına ilişkin görüşlerini belirten Ak Parti İl Başkanı Müjdat Kahve Kırkpınarların eski zevki ve tadı vermediğini belirterek açılışların sönük geçtiğini ifade etti.
Açılış törenine katılamadığını ve bu yüzden açılışı yazılı ve görsel basından izlediğini düzenlediği basın toplantısında dile getiren İl Başkan Kahve “Aynı şeylerin tekrar edildiği bir heyecan uyandırmayan,vatandaşın katılma ihtiyacı hissetmediği, kendini orada görmediği bir dar çerçeveli açılışlar,kutlamalar haline geldiğini düşünüyorum.Doğrusunu isterseniz panayırında pardon Kırkpınar’ın bir panayır havasında geçmesinden son derece rahatsızım.”diyerek Kırkpınar’ın lunapark ve panayır havasından anılmasının hoş olmadığını bu konuda şikayet etmenin değil çözüm üretmenin doğru olduğunu düşünenlerden olduğunu kaydetti.Kahve açıklamasında “Güreşlerin ve seyircilerin daha ilgi çekici ve asli hüviyetine döndürülmüş bir Kırkpınar istediği açıkça ortada. Edirne de o heyecanı uyandırmasını ve bu heyecanın Edirne’den tüm ülkeye yayılmasını arzu etmekteyiz”dedi.
Köklü bir spor organizasyonun daha iyi yönetimler sayesinde tanıtılmasının mümkün olduğunu savunan Kahve “Geçmişi ve geleneği olmayan ve bizden sonra yapılan yağlı güreş organizasyonlarının daha güzel olduğunu görüyoruz ve ülke gündemine çok daha fazla geldiğini görüyoruz.Edirne’nin talihsizliği 20-25 yıldır kötü yönetilmesidir.Buda Edirne’yi Kırkpınar dahil bu noktaya getirmiştir.”dedi.
Belediyeye bu konuda desteğiniz nedir? Şeklinde yönetilen bir soruya “Belediyemizin bizden hep para talebi oluyor.Proje sunan belediyeler ciddi destek alıyor.Buna Keşan belediyesi örnektir.Edirne Belediyesinin proje üretememek gibi bir sorunu olduğunu görüyoruz.Ben Kırkpınar yapıyorum diye para istemek olmaz.Böyle bir mantık yok.Yasal olan tüm ödenekler kendilerine aktarılıyor”cevabını verdi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30