banner78
banner25

Kahve “Ergene hayata dönecek”
AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, ''Ergene nehrindeki kirlilik, Haliç'in temizlenmesinde kullanılan yöntemle çözülecek'' diyerek 50-60 yıl öncesinin özlenen tablosunu elindeki fotoğrafla gösterdi ve “2014 yılında Ergene yüzülebilir nehir haline gelecek”dedi.
Londra Asfaltı üzerindeki yeni parti il binasının toplantı salonunda yapılan toplantıda görsel sunular eşliğinde basına bilgi veren ve 651 nci Kırkpınar’ı değerlendiren il başkanı Kahve “alt yapısı olmaksızın bir planlama yapılmaksızın bir Kırkpınar yapılması bizleri üzmüştür.Bunlar çok basit tedbirlerle yapılacak işler.Ak Partili belediyeciliğe halkımızın çok acil ihtiyacı vardır”dedi.
651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geçtiğimiz yıllara göre güzel geçtiğini ancak Edirne'nin bu organizasyonu kaldırmadığını ifade eden Kahve “Öyle görünüyor ki bu sorunları çözmek bizim iktidarımızda nasip olacak. Ne olursa olsun Kırkpınar'da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dereceye giren pehlivanları da tebrik ediyorum'' dedi.
Trakya’nın kanayan yarası haline gelen ve çözülmesi için artık hükümetin taşın altına elini soktuğunu belirten İl Başkanı Kahve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusal haber kanallarında konuyu izlemesi sonrasında durumun vahim olduğunu gördüğünü ve Bakan Veysel Eroğlu’na talimat vererek gereğinin yapılmasını istediğini belirtti.
İl Başkanı Kahve bu konuda çok iddia lı olduklarını ve bu yönde sözler sarf ettiklerini belirterek “birçok siyasetçi belki bu sözleri söyleyemez.50-60 yıl önce insanlar bu nehirde yüzüyor ve serinlemek için bu nehre giriyorlardı.Bunu gösteren elimde fotoğraflar var.Biz bu işi yapacağız ve 2014 yılında Ergene yüzülebilir hale gelecek”dedi.
Ergene nehrindeki kirlilik nedeniyle 70 bin dekar arazinin aktif şekilde kullanılamadığını ifade eden Kahve''Bu kirlilikte bölgedeki yerel yönetimlerin de payı var. Ama son gelişmeler iyi. Ergene Nehri'ndeki kirlilik, Haliç'in temizlenmesinde kullanılan yöntemle çözülecek. Buradaki kirlilik çevreye zarar vermeden kolektörler aracılığıyla temizlenecek. Ayrıca, Edirne'deki çeltiklerin zararlı olduğu iddiası doğru değildir. Buradaki çeltikler bildiğim kadarıyla yer altı sularıyla sulanıyor. İnsanlarımız yanlış yönlendirilmesin. Öte yandan, eskisi gibi her isteyen kazmayı vurup kuyudan su alamayacak. Hükümetimiz bu yönde de bir çalışma yaptı. Sondaj ile yer altı suyu kullananlar, su saati takıp bundan yararlanıyorlar bundan sonra takılacak su sayaçları ile su tüketimleride kontrol altına alınacak ve Ergene 24 saat gözetim altında tutularak su kalitesi ölçümleri yapılarak değerler ger gün kayıt altına alınarak suyun kalitesinin artması için ne gerekiyorsa yapılacak”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30