banner78
banner25

Kafasına göre iş yapmış!
Geçtiğimiz yıllarda almış olduğu bir karar ile Edirne’ye mal olmuş bazı isimleri Edirne cadde ve sokaklarına verme kararı alan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin yaptığı işi kafasına göre yaptığı ve Encümen’den bu yönde karar almadan uygulamaya giderek caddelerde isim değişikliğine gittiği ortaya çıktı.
Edirne’nin eski cadde ve sokaklarında isimler belli olmasına rağmen önemli caddelere Edirne Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı merhum Bülent Alamut başta olmak üzere, gazeteci Oral Onur ve Dr.Ratıp Kazancıgil isimlerini veren Başkan Sedefçi’nin bu kararı kendi başına aldığı ve onay için Edirne Valiliğine yazdığı resmi yazı sonrasında talebin Valilikçe reddedildiği anlaşıldı.
Yaptırdığı tabelaları ilk olarak Sadık Ahmet caddesini Dr.Ratıp Kazancıgil caddesi olarak,ETSO yanında bulunan Haşim İşcan caddesini ise Bülent Alamut caddesi olarak, Alipaşa ortakapı arkasında bulunan Toprak sokak’ı ise gazeteci Oral Onur caddesi olarak değiştiren ve yaptığı törenlerle sokak açılışlarını yapan Hamdi Sedefçi’nin bu kararının Valilik tarafından gerekçe olarak  “eski sokak isimleri değiştirilemez.İsim verilecekse yeni sokak veya caddelere isim verilmesi uygundur.Adres kayıtlarında eski cadde ve sokak isimleri geçerlidir.”şeklindeki kararı sonrasında geri aldığı ve tabelaları söktürterek geri adım attığı görüldü.
Belediye numarataj servisi tarafından yapılan yeni tabelalandırma çalışması sonrasında konulan tabelaların eski sokak isimlerini taşıdığı görülürken bahse konu isimlerin önümüzdeki günlerde yeni cadde ve sokaklara verileceği ifade edildi.
Belediye Encümeninde oluşturulan cadde ve sokak isimleri komisyonunda kararına karşı geldiği anlaşılan Sedefçi’nin kafasına göre yapmış olduğu bu iş en çok isimleri caddelere verilen aileleri üzdü.
Merhum Bülent Alamut’un oğlu iş adamı Levent Alamut babasının adının bir caddede yaşatılmasının kendileri için çok manidar olduğunu ve derin duygular içerdiğini belirterek “bu konuda biz kimseden bir talepte bulunmamamıza rağmen belediye başkanımız gereğini yaparak isimleri caddeye verdi.Ancak sonrasında tabelalar valiliğin itirazı üzerine yerinden söküldü ve isimler değiştirilerek eski haline getirildi.Biz gereğinin yapılmasını isteriz.Ancak henüz somut bir adım atılmadı.Yapılan bu iş karşısında aile olarak çok kırıldık ve üzgünüz”diyerek bir beklentileri olmadığını ancak yeni bir caddeye isimlerin tekrar verilmesinin bu hatayı telafi edeceğine inandıkların belirtti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dssd fdfdf 12 yıl önce

zübeyde hanım "cadde", fahri yücel "cadde" gibi saçmaliklara da değinseniz. birine otomatik yaptirilmiş para kazansin diye belli ki. caddesi sokaği gibi kelimeler hiç yok. bu arada trakya birlikte talatpaşa bulvarinin adi atatürk bulvari olarak değişmesine rağmen oline kadar talatpaşa cadde olarak hatali yazilmiş

banner30