banner78
banner25

Kaçak yapıya baz istasyonu!
Son günlerde mahalle aralarında bulunan elektrik trafo merkezlerinin çatılarına kamufle edilmiş şekilde konulan baz istasyonlarına bir yenisi daha eklenecekken, mahalle sakinlerinin diretmesi ile baz istasyonu montaj çalışması geçici süreliğine de olsa durduruldu.
Fatih Mahallesi Nuri Alışkan caddesi ile Şevket Dağdeviren caddelerinin kesiştiği alanda bulunan yeşil alandaki Tredaş’a ait trafo binasının üzerine baz istasyonu dikmek isteyen firma elemanlarına mahalle sakinleri dur diyerek şikayette bulundu.Bir grup mahalle sakini tarafından yapılmak istenilen baz istasyonunun gelişi güzel konulduğu ve gerekli izinlerin alınıp alınmadığı sorusu üzerine geri adım atan gsm firma yetkilileri gerekli izinlerin alındığını belirterek yaptıkları işin yasal olduğunu belirttiler.
Baz istasyonlarının halk sağlığını tehdit eder seviyede olduğunu bildiklerini belirten mahalle sakinleri durumu Edirne Belediyesine bildirerek yardım istediler.Belediye yetkililerinin gelmesi ile Tredaş’a ait olan binanın imar planlarında görülmediğini fark eden ve yapının kaçak olduğunu belirleyen Zabıta görevlileri ise durumu üstlerine bildirerek işin durdurulmasını istediler.
GSM firması ise gelecek ikinci bir emre kadar işin durdurulması kararını alarak eşyalarını trafo binasından uzaklaştılar.
Mahalle sakinleri ise baz istasyonu yapım işinin durdurulması gerektiğindeki ısrarlarını sürdürerek “burası yeşil alan ve çocuk parkı var.Bir sürü çocuk ve mahalle sakini burada oturup dinleniyor.yaydığı sinyale ve verdiği zarar bakarsak böylesi bir baz istasyonunun burada olması doğru değil.Hakkımızı arayacağız”dedi.
Kurulmak istenen baz istasyonunun belediye imar planlarında ise görülmemesi şaşkınlık yarattı.Kaçak yapıların bir bir peydahlandığı kentte Tredaş’ın izinsiz trafo binası kurması ve yılladır işletiyor olması belediyenin imarda ki hassasiyetini de gözler önüne serdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Hüseyin Meço 12 yıl önce

planli alanlar tip imar yönetmeliği madde 59 gereğince trafo binaları inşaat ruhsatına tabi değildir. özelleşen tredaşın ihlal ettiği husus elektrik kuvvetli akım tesisleri yönetmeliğinin 25. maddesidir. 'yüksek gerilim tesislerinin bulunduğu yerlerin başka işler için kullanılmaması

madde 25- yüksek gerilim tesislerine ayrılan ve işletilmekte olan yerler, güvenlik için gerekli olan (manevra çubuğu, izole eldiven vb.) gereçlerden başka eşyaları depolamak için ya da başka bir amaçla kullanılamaz.

banner30