banner78
banner25

Jandarma midyecilere göz açtırmıyor!

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yurt dışına kaçak midye satmaya çalışan şebekenin elemanlarına denetimlerini arttırdı.

Ege bölgesinden yasadışı yollarla temin edilen deniz ürünlerinin (Midyelerin), Edirne İli Enez İlçesinden yasadışı yollardan Yunanistan’a çıkarılacağına dair sürekli olarak ihbar alan ve bu ihbarlar doğrultusunda denetimlerini arttıran Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler son 6 ayda 32 ayrı operasyonda piyasa değeri 280 bin auro 840 bin TL değerinde olan yaklaşık 40 ton kabuklu midye ele geçirdi.Midye kaçakçılığında kullanılan 32 araca el konularak hakkında işlem yapılırken, kaçakçılık olayının şüphelisi 41 kişi hakkında su ürünleri kanununa muhalefetten işlem yapılarak 6 bin 165 TL idari para cezası kesildi.

Edinilen bilgiye göre Ege denizinde kaçak yollarla avlanan çok sayıda balıkçı dip sulardan aldığı midyeleri yurt dışına yasa dışı yollarla çıkaracak kaçakçılara teslim ediyor.Kaçakçılar ise yurt dışında tonu 5 bin auro civarında olan midyeleri başta Yunanistan olmak üzere Hollanda,Almanya ve İtalya gibi ülkelerin lüks lokantalarına satıyorlar.

Cezasının sadece idari para cezası ile sınırlı olmasından dolayı karı yüksek görülen midye kaçakçılığına ve bu işi yapan kaçakçılara darbe vurmak için tedbirlerini artıran İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Yunanistan sınırına yakın yollarda kontrol noktaları oluşturarak araçlar üzerinde arama yaptı.Gelen ihbarlarıda değerlendiren Jandarma ekipleri takibe aldığı bazı araçlar üzerine 2 tona yakın midye ele geçirdi.

Ülkemizde piyasa değeri tonu bin auro’ya alıcı bulan midyeleri kaçak yollardan Meriç nehri kullanılarak tekne veya botlarla Yunanistan’a buradan ise Avrupa ülkeleri piyasasına sürdükleri ve tonu 5 bin aurodan alıcı bulduğu biliniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30