banner78
banner25

İzinsiz konuşmuş!...
 Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, geçtiğimiz hafta Ergene Nehri ile sulanan arazilerden yetişen ürünlerin kanser riski taşıdıyla ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer'in kesinliği olmayan bilimsel konularda kendilerinden izin alınmadan açıklama yapmasını sebep göstererek görevden aldıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Devlet Hastanesi'nde görevli ve Edirneliler tarafından da çok sevilen İç Hastalıkları Gastroenteroloji uzmanı Dr. Dilek Tucer yaptığı bir açıklamada Ergene Nehri'nden sulanan arazilerden yetişen ürünlerin kansere sebep olabileceğini söylemiş ve bu açıklamasının ardından Vali Dursun Ali Şahin kendisine sert tepki göstermişti. Vali Şahin'in “Devleti ilgilendiren konularda onun açıklama yapma hakkı yok, kendisiyle ilgili soruşturma başlatacağım” demesinin ardından 1 hafta geçmeden Uzman Dr. Dilek Tucer'in görevden alındığı öğrenildi.

VALİ ŞAHİN: “BİLİMSEL KESİNLİĞİ YOK, İZİN ALMADAN AÇIKLAMA YAPTI”

Vali Şahin dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada görevden aldıklarını doğrulayarak, sebebinin ise, söz konusu ürünlerle ilgili “kanser yapıyor” şeklinde bir açıklama veya araştırma sonucu olmadığını, bu nedenlede bilimsel dayanağı olmadan bir konuda kendilerinden izin alınmadan açıklama yapılması olduğunu söyledi. Vali Şahin: “Pirinçlerin kanser yaptığı hangi bilimsel ortamda açıklanmışki bunların kanser yaptığını açıklıyor. Kendisinin gelişi güzel bilgi vermesinden, basın açıklaması yapmasından dolayı biz görevden aldık kendisini. Kendisi izin almadan bilimsel konularda açıklama yaptığı için görevden aldık. Kendisinin yerine Kırklareli veya Tekirdağ'dan bir doktor getirdik göreve başladı.

“MÜFETTİŞ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Ergene Nehri ile ilgiliyse Bakanlık'tan bir müfettişin geldiğini ve çalışmalar sürdürdüğünü dile getiren Vali Şahin gazetecilerin Trakya Üniversitesi eski rektörlerinden ve şu an Ekol Hastanesi'nde hizmet veren Üroloji Doktoru Prof.Dr. Osman İnci'ninde Uzman Doktor Dilek Tucer'in açıklamalarını destekleyen açıklamalar yapmasının sorulması üzerineyse: “Henüz okuduğum ya da incelediğim bir şey yok. Açıklamaları okuduktan sonra bakarız” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30