banner137
banner25

İtalyan Kilisesi müze yada kültür evi olacak!

Göreve geldiği günden bu yana gece gündüz Edirne’deki tarihi eserlerde inceleme ziyaretlerini sürdüren Vali Dursun Ali Şahin, son olarak Sv. Georgi ve Konstantin Elena ile Kaleiçinde bulunan İtalyan kiliselerinde incelemelerde bulundu.

Kıyık mahallesinde bulunan Sv. Georgi kilisesini ziyaret eden Vali Şahin, Kilisenin papazı Alexsander Çıkırık’tan kilise hakkına bilgiler aldı. Vali Şahin daha sonra Kirişhane’de bulunan Konstantin Elena ve Kaleiçindeki İstiklal İlköğretim OKulu ek binası olarak bilinen eski İtalyan kilisesinde incelemelerde bulundu.Vali Şahin'in İtalyan kilisesini müze veya bir kültür evi olarak değerlendirmeyi düşündüğü,ilköğretim okulu olarak hizmet vermesinin doğru olmadığını düşündüğü öğrenildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30