banner137
banner25

İstanbul'dan sonra Edirne'de

Edirne Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay düzenlenen Meclis toplantısında alınan kararla Edirne’nin turizmine katkı sağlaması amaçlanan panoramik şehir turu otobüsünün ilk test sürüşü Başkan Recep Gürkan’ın şoför koltuğuna oturması ile yapıldı.

Yılda yaklaşık 3 milyon turisti ağırlayan Edirne’de gelen yerli ve yabancı konuklara Edirne’nin tamamı ve tarihi eserlerin olduğu alanların gezdirilmesinin amaçlandığı tur otobüsünün ilk servisini Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı.Selimiye cami önünden ilk hareketin verildiği 63 kişi kapasiteli otobüs İstanbul’dan sonra ilk defa Edirne’de bulunuyor.

Tur öncesi gazetecilere açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan“Başlattığımız bu uygulama Türkiye’de İstanbul’dan sonra ilk uygulama olacak. Bunu şu anda yapan Türkiye’de başka bir şehir yok. İki katlı otobüsler var ama onlar özel amaçlarla, kiralamalarla kullanılıyor. Burada yapacağımız Barcelona, Malta, Atina, Paris gibi dünyadaki turistik kentlerin birçoğunda olan, günlük bir bilet alarak bir gün boyunca sınırsız sayıda indi bindi yapabileceksiniz. Biletle birlikte anında kentin tarihi haritası verilecek. Belki zaman içerisinde kentteki esnaflarla anlaşmalar yaparak, esnafın kendi tercihleri doğrultusunda tur otobüsünden bilet alanlara özel indirimler sağlanacak”şeklinde konuştu.

Türkçe dahil 6 dilde tanıtımın yapıldığı otobüste binişlerin ücretli olacağını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan Avrupa’dan örnekler vererek “Atina’da günlük tur ücreti 19 Euro, Malta’da 25 Euro, Barcelona’da 28 Euro. Edirne’de ülke şartlarımızı düşünerek bir ücret belirlenecektir.” Diyerek 30 TL’nin altında olamayacağı yönünde bilgi verdi.

Araç sayısının ilk etapta bir ilerleyen süreçte ihtiyaca binaen ikiye çıkarılacağını kaydeden Gürkan “burada bu işi Belediyeye hiçbir maliyeti yok.Bu tur otobüsü hizmeti işini ihaleye çıkarak yağacağız.Biz bu işin bir tarafında değil denetleyicisi olarak görev yapacağız.Kırkpınar döneminde tüm masrafları ETUS tarafından karşılanmak üzere ücretsiz olarak belli bir süreliğine tahsis ettiler.Belediyeden çıkan bir para yok hatta üzerine belli bir gelirde elde edeceğiz”dedi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30