banner137
banner25

İsim gününe katılım yüksekti!
Hıristiyan ve Ortodoks alemi için önemli sayılan ve 200-300 yılları arasında yaşadığı bilinen Aziz Georgi bugün düzenlenen ayinle Edirne’deki adını taşıyan Sveti Georgi Kilisesinde anıldı.

Yaşadığı yıllarda yaptığı iyiliklerle bilinen ve Hıristiyanlar için çalışan,ancak o dönemde bazı kişiler tarafından hunharca öldürülen Aziz Georgi Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen Ortodoks ve Hıristiyan vatandaşlar tarafından sabah saatlerinde anıldı.Her yıl olduğu gibi bu yılda Kıyık semtinde bulunan Sveti Georgi Bulgar kilisesine yaklaşık bin kişi katıldı.Otobüs ve arabalarıyla gelen vatandaşlara Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen din adamları dua yaptırırken,ayinde Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Edirne Başkonsolosu Vasil Vilçev hazır bulundu.

Ayine katılan çok sayıda vatandaş yapılan duaların ardından Yambol şehrinden gelen folklor grubunun gösterisini izledi.Günün anlamına binaen açıklama yapan Kilise Papazı Aleksandır Çıkırik isim gününün Hıristiyan ve Ortodoks alemi için önemli olduğunu belirterek “bugün adı Georgi,Gergena olan çok sayıda insan için isim günüdür.Aynı zamanda kilisenin de isim günüdür.Yunanistan ve  Bulgaristan'dan misafirlerimiz, metropolit ve rahipler de var. Gönül istiyor ki, her gün böyle tatlı bayram yapalı”dedi.

 



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30