banner137
banner25

IŞİD eylemleri için basın açıklaması yaptılar!

Yurdun çeşitli illerinde IŞİD’in Kobani’de yapmış olduğu eylemleri protesto etmek üzere toplanan bazı gruplar Edirne’de de akşam saatlerinde gösteri düzenleyerek basın açıklaması yaptılar.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklaması öncesi Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri Saraçlar caddesi üzerinde grubun Ak Parti İl binasına gitmemesi için yolun üst tarafını kapattı.Çok sayıda polisin görev aldığı basın açıklaması için gösterici grup ile emniyet yetkilileri arasında ilk olarak açıklama pazarlığı yaşandı.Emniyet yetkilileri sadece basın açıklamasına izin verebileceklerini,yaya olarak Ak parti il binasına gidişe izin vermeyeceklerini belirterek açıklamaya izin verdi.

Basın açıklamasını yapan grubun sözcüsü Gamze Dokur yapılan saldırıları kınarken Ak Parti hükümetini

eleştirdi.Grup sürekli olarak Ak Parti lehine sloganlar atarak “Katil IŞİD hesap verecek”, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Kobani yalnız değildir” diyerek zılgıt çektiler.

Öte yandan grubun Kürtçe konuşmasına tepki gösteren bir genç gösterici grup ile kısa süreli sözlü sataşma yaşadı.Polisin ve gösterici grubun yetkililerinin araya girmesi ile yatıştırılan genç gösterinin yapıldığı alandan uzaklaştırıldı.

Cadde üzerinde karşıt görüşlü bazı gruplarında hazır beklemesi dikkat çekerken olası bir karışıklık polisin geniş güvenlik önlemleri sayesinde önlendi.

Grubun basın açıklamasına Trakya Üniversitesi öğrenci kolektifleri,HDP gençliği, ÖDP, TKP, KESK, DİSK, TUMOB,TTB’de destek verdi.

Grup Ak Parti il binasına yürüme isteklerini son bir kez dile getirerek olumsuz cevap alınca olaysız bir şekilde dağıldı.

Polis gece boyunca Ak parti il binasında güvenlik koridoru oluşturarak bekledi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30