banner137
banner25

İriş “mutsuz ülke konumunda sondan üçüncüyüz!”

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Mustafa İriş partisinin düzenlediği aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada hükümetin pembe tablolar çizdiğini,ülkenin mutsuz ülkeler sıralamasında sonda üçüncü durumda olduğunu kaydetti.

Partisinin İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkan yardımcısı Mustafa İriş, Büyük Birlik Partisi BBP ile yaptıkları ittifaka dikkat çekerek partisinin seçimlere ortak adaylarla gireceklerini belirtti ve 40 yıldır söyledikleri Milli Görüş iktidarının artık yakın olduğunun vurgusunu yaptı.

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanları tarafından seçime ortak girme kararının alınması ile partinin dahada güçleneceğini belirten İriş; her seçimin önemli olduğunu ancak 7 Haziran günü yapılacak seçimin dahada önemli olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet tarihinde hiçbir partinin 12 yıl gibi uzun bir süre iktidar olamadığını,bunun aslında bir Fırat olduğunu ancak kazanç ve kayıplara bakıldığında durumun hiçte iç açıcı olmadığını belirten iriş “12 yılda hem devletimizin hem özel sektörün hem de vatandaşlarımızın borçları sürekli artmıştır. Artmaya da devam etmektedir. Nitekim Ekonomiden Sorumlu Bakan geçtiğimiz gün bir işyeri açılışında yaptığı konuşmada “Borçlanarak yapılan lüks meskenler, lüks çalışma ofisleri çok güzel ama bu sürdürülebilir bir durum değildir” demek zorunda kalmıştır.

Diğer taraftan bir TV programında konuşan Başbakan Yardımcısı, “Sürekli borçlanarak, yol ve bina inşa ederek kalkınmayı gerçekleştiremeyiz” demiştir. Ha keza Sayın Başbakan da son günlerde üretim ve istihdama vurgu yaparak, güçlü markalara ihtiyacımız olduğundan dem vurmaya başlamıştır. El hak doğrudur. Ancak bu konuşmalar muhalefetin yapacağı konuşmalardır. İktidar icra makamıdır. Dolayısıyla bu sözler içi boş sözlerdir. Sadece algı yönetiminin bir parçasıdır”diyerek CHP’nin muhalefet görevini iyi sürdüremediğini ve bunu yapmadığın belirtti.

Ünlü araştırma şirketi Gallup’un yaptığı bir araştırmadan örnek vererek Türkiye gerçeğini ortaya koyan İriş “143 ülkenin yer aldığı araştırmada; Türkiye, maalesef mutlulukta 54 puanla listede sondan üçüncü oldu. Halbuki insanı yaşat ki devlet yaşasın.Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre, 2009-2013 yılları arasında psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle doktora başvuran kişi sayısı 3 kat artarak, 3 milyondan 9 milyona çıktı. Dolayısıyla bir avuç tuzu kuru insanı saymazsak insanımız mutsuzdur. Devlet ve medya imkanlarıyla dehşetli bir algı yönetimi sürdürülmektedir. Ama yavaş yavaş deniz tükenmektedir”diyerek CHP’ye eleştirilerini sıraladı. “Biz iktidarı konuşuyoruz. Ancak madalyonun bir de öteki yüzü var. Demokrasilerde muhalefet en önemli unsurlardan biridir. 12 yıl gibi uzun bir süre mecliste muhalefette bulunan partiler özellikle ana muhalefet partisi ne yapmıştır? Açıkça ifade etmeliyiz ki CHP, söylem ve tavırlarıyla AK Parti değirmenine su taşımaktadır. Bugün siyaset arenası öyle hale gelmiş ki AK Partiye oy verenlerin bir çoğu “aman CHP gelmesin” diye AKP’ye yönelmektedirler. Bu CHP üst yönetiminin üzerinde derin derin düşünmesi gereken bir konudur”dedi.

Konuşmanın ardından aday tanıtıma geçildi ve Ali ErhanDemirkıran,Şekçin Öztürk ve Arif Köroğlu’nun basına ve kamuoyuna tanıtarak adaylara kısa bir konuşma imkanın tanındı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30