banner78
banner25

İntikamını radar kulelerden aldı!

Edirne’de yaklaşık 2 ay önce kurulan ve test aşamasında olan TEDES Trafik Elektronik Denetleme Sistemine kızan bir sürücü radar kulesini yerle bir etti.

Şehrin değişik noktalarına kurulan ve adına Radar Kule denilen hız tespit cihazları resmi olarak sürücülerin canını yakmaya başlamasa da,radar kulelerinden ceza yediğini sanan bir sürücü kulelerden intikamını fena aldı.

Kıyık caddesi olarak bilinen cadde üzerinde bulunan ve kentin değişik noktalarına konulan 10 adet Radar Kule adı verilen hız tespit cihazları yaklaşık 2 aydan buyana test aşamasında çalıştırılıyor.

Dün gece 19 yaşındaki Hüseyin Sarpen isimli sürücü alkollü olduğu gerekçesi ile Edirne Şehir içi trafik ekipleri tarafından durdurulup hakkında cezai işlem yapılıyor.Yaklaşık 10 gün öncede Kıyık caddesi üzerinde seyyar radar aracına hız yaptığı gerekçesi ile yakalanan ve adresine gönderilen ceza makbuzunu gördükten sonra suçun işlendiği yeri Kıyık Caddesi üzeri olarak gören sürücü Hüseyin Sarpen cezanın kendisine Kıyık caddesi üzerinde bulunan Radar Kuleler tarafından kesildiğini sanarak sinirlerine hakim olamıyor ve gece geç saate evinden aldığı traktör ile cadde üzerinde bulunan kulenin üzerine sürerek kuleyi yerle bir ediyor.250 bin TL değerinde olan kuleyi yıktıktan sonra kayıplara karışan ve çevrede bulunan MOBESE kayıtlarından yola çıkarak soruşturmayı derinleştiren Edirne Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kameralara takılan bir traktörü tespitini yapıyor.Yapılan araştırmada plakasının özellikle kapatıldığını belirleyen ekipler gidiş istikametine göre Edirne’nin ilçesi olan Lalapaşa daki güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesini istiyor.Yapılan tespit sonrasında traktör sürücüsünün 19 yaşındaki Hüseyin Sarpen olduğu belirleniyor.

Sarpen’in bir yıllık ehliyet sahibi olmasına rağmen çok sayıda radar cezası yediği ve alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldığı öğrenildi.

Polis tarafından göz altına alınan Sarpen Edirne Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından hakkında hazırlanan evrakla Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.19 yaşındaki sürücünün serbest kaldığı ancak kamu malına kasıtlı zarar vermekten hakkında işlem yapılacağı belirtildi.

Emniyetteki ifadesinin ardından konuşan Hüseyin Sarpen kendisine hız yaptığı gerekçesi ile ceza yazıldığını ancak yazılan cezanın adres olarak radar kulelerin olduğu cadde üzerinde kesildiğini sandığı için Radar Kulelere kızarak,bilerek ve kasten evinden aldığı traktörle TEDES sistemine zarar verdiğini söyledi.Hüseyin Sarpen olayı gerçekleştirmeden bir kaç saat önce 22 AS 146 plakalı aracı ile alkollü araç kullanmaktan işlem gördüğünü ve duruma sinirlendiği için evine giderek 22 HR 601 plakalı traktörü alıp kulelerden intikamını aldığını belirtti.

Yaşanan olay ise an ve an MOBESE kameralarına takıldı.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30