banner137
banner25

İnce “Başbakan iki padişah istemiyor”
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, düzenlenen bir konferansa katılmak için Edirne’ye geldi.İnce konferans öncesinde CHP İl Binasında gazetecilerle bir araya gelerek burada düzenlenen basın toplantısına katıldı.
İnce basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken gündeme dair öneli açıklamalarda bulundu.
Son günlerde gündemde olan ve hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili, dokunulmazlığının kaldırılması için meclise dilekçe verdiğini hatırlatarak, 135 CHP milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullanacağını ifade etti.
Ak Parti'nin kişilerin haberi olmadan üye yaptığı iddiasında da bulunan İnce şunları söyledi:
''Kendinize dikkat edin sizi AK Parti üyesi yapabilirler. Bunlar parça başı çalışıyorlar herhalde. Kaç üye yaparlarsa maaş mı alıyorlar, pirim mi alıyorlar neyse. Pek çok vilayette CHP'lileri AK Parti'ye üye yapmışlar. Dikkat edin sizin üzerinizden para kazanabilirler.Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Bunlar Birinci dönemde eğitim kurumlarıyla uğraştılar. İkinci dönemde yargıyla uğraşıyorlar. Üçüncü dönemde şimdi dış politikada büyük hata yapıyorlar. Türkiye'yi bir taşeron devlet yaptılar.''
İnce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekranlarda ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisini istemediğini de belirterek, ''Başbakan, ekranlarda iki padişah istemediği için Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştiriyor'' diyerek Başbakan’a atıfta bulundu.
Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatının konu edildiği filme ilişkin olarak konuşan İnce “Kanuninin ömrü haçlılarla uğraşmakla geçti.Kanuni senin gibi Bop eş başkanı değil.Kanunin ömrü at sırtında geçti.Sen ömründe hayatında bir kere beygire bineyim dedin ondanda düştün.Reytingleri kıskanıyor.Herhalde dünyada tv dizleri ile uğraşan ilk ve tek Başbakan bizimkisi”dedi.
Türkiye’yi karanlık günlerin beklediğini belirten İnce “Türkiye bir karanlığa doğru dolu dizgin gidiyor.Sadece laiklik anlamında bir tehlikeyi tanımlamak yanlış ve eksik olur.Geleceğimiz,laikliğimiz,mirasımız,güvenliğimiz,arazilerimiz,çıkarlarımız tehlikede.Güvenliğimiz tehlikede derken boşa söylemiyorum.Ülkede generaller içeride.Bizim gemi kullanacak generalimiz yok.Hepsi içeride”dedi.
Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan çıkıp parlamento çatısı altına girmesi konusunu nasıl değerlendirirsiniz şeklinde yöneltilen bir soru üzerine “PKK’lı bir terörist bu ülkede Ergenekon davasında gizli tanık.Benim Genel Kurmay Başkanım hapishanede tutuklu”diyerek Başbakan’ın Habur’da yarattığı karşılama ile ilgili de “Başbakan’a şunu öneriyorum. TOKİ’den onlara birer villa yaptır. Milletvekilliğinden emekli maaşı bağlansın. Mümkünse birer paşa ünvanı verilsin. Hatta onlardan General yapılsın.Abdullah Öcalan’ı da İlker Başbuğ’un yerine Genel Kurmay Başkanı yapsınlar”diyerek böyle bir saçmalığın olmasını anlayamadıklarını belirtti ve “böyle söyleyerek bunları daha iyi anlatırız diye düşünüyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30