banner137
banner25

İnağ:
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, uzun süredir çalışmaları devam eden Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi'nin (ESBİS) deneme uygulamalarına başladığını bildirdi.
Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası toplantı salonunda düzenlenen seminerde konuşan İnağ, esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözmek amacıyla 20 Nisan 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan Esnaf ve Sanatkarlar Değişim, Dönüşüm, Destek (3D) Strateji Belgesi ve Eylem Planı (ESDEP) kapsamında çalışmalarına başlanan ESBİS'in yakında uygulamaya geçeceğini belirtti.
İnağ, ''Uzun süredir çalışmaları devam eden Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi deneme uygulamalarına başladı'' dedi.
Edirne ESOB Genel Sekreteri Özay Güngören de ESBİS'in, Türkiye'deki bilgi işlem sistemleri içinde en gelişmiş sistemlerin başında geldiğini bildirdi.
Güngören, ''Yeni uygulamaya geçecek sistem ile esnaf ve sanatkarlarımıza çok süratli hizmet edebileceğiz. ESBİS, devletimizin diğer bilgi işlem sistemleri ile entegre bir veri programıdır. ESBİS sistemi, MERNİS, Vergi Dairesi Bilgi Sistemi gibi sistemler ile bağlantılı olup tüm bilgiler otomatik olarak gelmektedir. Ayrıca e-devlet şifresi alan esnaf ve sanatkarlarımızın da sisteme girerek kendilerine ait bilgileri görebileceklerdir''diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30