banner78
banner25

İlk ders Şentop'tan!

Trakya Üniversitesi 2016 – 2017 Akademik Yılı Açılış Töreni bugün Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Açılışa TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Edirne Valisi Günay Özdemir, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu,Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Shumen (Şumnu) Episkop Konstantin Preslavsky University Rektörü Prof. Georgi Kolev, Library Studies and Information Technologies State University Rektörü Prof. Dr. Stoyan Denchev, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Edine Bulgaristan Başkonsolosu Vasil Vılchev akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Şef Prof. Aminbay Sapayev yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası bir konser verdi ve konserde düzenlemesi Şef Prof. Aminbay Sapayev’e ait olan Osman Paşa Marşı çalındı ve salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.Ardından Akademik açılış törenine gönderilen mesajlar okundu. 2016 yılı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Arası Halk Dansları Stilize Dal Türkiye Şampiyonu olan Üniversitemiz Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğunun folklor gösterisi törende büyük beğeni topladı.

Açılış töreninde 15 Temmuz Demokrasi ve Vatan Şehitlerini anlatan bir film izlendi. Büyük alkış toplayan filmin ardından Üniversitemiz tanıtım sunumu izlendi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında Üniversitenin her alanda büyüyüp geliştiğini söyleyerek “Balkanların en çok tercih edilen Üniversitesiyiz. Güçlü akademik personel yapımız ile akademik anlamda dünyada adımızdan söz ettiriyoruz. Ayrıca uluslararası anlamda kurucusu olduğumuz Balkan Üniversiteler Birliği’nin üyeleri artmakta. Erasmus ve Mevlana programlarımıza yoğun bir ilgi bulunmaktadır. 7/24 hizmet veren kütüphanemiz zengin içeriği ile dikkat çekiyor. Üniversite yayınlarımız her geçen yıl artmakta buna paralel olarak makalelerimizde de büyük bir artış var” dedi. Üniversitenin gelecek dönemlerde gerçekleştireceği projeler ile ilgili bilgiler veren Rektör Tabakoğlu “Tıp Fakültemizin altyapısını yenileyeceğiz. Konu ile ilgili bütçeyi almış bulunmaktayız. Yenilenecek Tıp Fakültemiz Hastanesinde her türlü sağlık hizmetini vereceğiz. Orta Avrupa’ya kadar bütün bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek bir altyapıya kavuşacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Edirne Valisi Günay Özdemir kürsüye gelerek konuşmasını gerçekleştirdi.Vali Özdemir konuşmasında “Şehirleri fetheden medeniyetlerin kendisidir. Edirne’miz bu anlamda medeniyetimizin beşiğidir. Burada bulunan kardeşlik duygusu oldukça önemlidir” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop ise kürsüye gelerek konuşmasını yaptı ve ilk dersi de vermiş oldu. “Sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum” diyerek başladığı konuşmasında Osmanlı’dan günümüze Balkanların durumunu değerlendiren derse geçiti.Prof. Dr. Şentop, global anlamda dünyada büyük değişimler yaşadığını ifade ederek “Anayasalar zamanla bir kontrol mekanizması olarak kullanılmaya başlandı. Ülkemizde de iktidar siyasi iktidar ve bürokratik iktidar olmak üzere iki iktidar bulunmaktaydı. Siyasi iktidar seçimle iş başına gelirken bürokratik iktidarlar siyasi iktidarlar üzerinde baskı kurmaktaydı. Bizim Ülkemizde de bürokratik iktidarlar darbelerden beslendi. Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz’da gördük ve yaşadık” dedi.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Prof. Dr. Mustafa Şentop yeni dünya içerisinde Ülkemizin de yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Açılış dersinden sonra Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a Üniversiteye olan desteklerinden ötürü teşekkür etti ve günün anısına  adının yazılı olduğu bir hat levha ve II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinin minyatürünü takdim etti.


 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30