banner137
banner25

İki gün çalılık alanda beklemişler!

Geçtiğimiz aylarda 9 Afgan kaçağın yasa dışı yıllardan Avrupa’ya geçmek istediği sırada  öldüğü ve yapılan araştırma sonrasında göçmen kaçakçıları tarafından öldürülerek üzerlerinde bulunan paraların alındığı anlaşılan olayın yaşandığı Edirne’nin Budakdoğanca köyünde yine yine bir mülteci grubu yakalandı.

Anlaştıkları kişilerle Bulgaristan sınırına kadar bırakılacak olan ve sınırdan karşılanarak Avrupa’ya ulaştırılacak olan kaçaklar Bulgaristan tarafında karşılanmayınca Bulgaristan askerleri tarafından yakalandılar.Yakalanan göçmenler Bulgar askerleri tarafından sınır dışı edilerek Türkiye’ye atıldılar.Türk tarafında bulunan Hudut Piyade taburuna bağlı devriye nöbetinde olan askerler tarafından yakalanan göçmenlerin iki gün boyunca aç ve susuz olarak çalılıklar arasında beklediği öğrenildi.

Anlaştıkları organizatörlerle Bulgaristan tarafına geçen ancak karşıdan kendilerini alacak araç ve kişileri bulamayan göçmenler Bulgar askerleri tarafından yakalanınca Türk tarafına tekrar sınır dışı edildiler.Türk askerleri tarafından yakalanan Suriye,Irak ve Afgan uyruklu göçmenlerin ülkelerindeki savaştan kaçtığı ve kişi başı 200 auro’ya anlaştıkları belirlendi.

Suriyeli oldukları öğrenilen göçmenlerden Mehmet Ali, İstanbul Aksaray’dan yola çıktıklarını ve Bulgaristan sınırını geçtikten sonra beklediklerini ifade ederek “2 gün boyunca çalılıklar arasında kaldık. Ülkemizdeki savaştan kaçıyoruz. Bizi teslim almaya gelmediler. Araçta yoktu. Bulgar askerler bizi yakalayıp sınır dışı etti. Daha sonra Türk askerleri bizi yakaladı”dedi.

Öte yandan Irak uyruklu Süleyman A.isimli şahısta Avrupa’ya geçmek istediklerini belirterek Avrupa’nın insanlara insan gibi davrandığını bildikleri için kişi başı 200 auro’ya anlaştıkların kaydetti.

Edirne Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen mülteciler ve beraberindeki organizatör oldukları iddia edilen K.Ö. (52) ve C.Ç. (43)  iki kişi suçlamaları kabul etmeyerek “biz yardımcı olduk.Allah rızasına yolda gördük ve Edirne’ye getirmek için Türkçe bilen bir kişiyi aldık.Ama Jandarma bizi yakaladı.Yanlışlık var”diyerek suçlamaları kabul etmedi.

  Edirne Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından 6 kaçak göçmen İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi. Kaçak göçmenlere organizatörlük yaptığı tespit edilen, K.Ö. (52) ve C.Ç. (43) ise Jandarma ekiplerince adliliye sevk edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30