banner137
banner25

İçişleri Bakanı Soylu “sıçan gibi kaşıyorlar sıçan gibi!”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 16 Nisan’da yapılacak Referandum öncesinde Trakya turuna çıktı.Trakya’da Tekirdağ’dan sonra helikopter ile Edirne’ye gelen Soylu, kent merkez’indeki Saraçlar caddesinde yapılacak olan “evet” mitingi için bu noktaya geldi.

Soylu’yu burada yaklaşık 6 bin kişi izledi.Terör başta olmak üzere,CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kurulan kaset komplosundan söz eden İçişleri Bakanı Soylu CHP eski Genel Başkanı Baykal’a seslenerek “al Kılıçdaroğlu’nuda gel.Sana kaset komplosu nasıl kuruldu anlatayım”dedi.

Saraçlar caddesinde düzenlenen mitinde 1.5 saat gecikmeli gelen Bakan Soylu terör örgütü ile mücadelede önemli yol alındığını belirterek,CHP ile iş birliği içinde olan “hayırcı”HDP’lilere seslenerek “hani yüzde 10 barajını aştılar ya!Milleti tehdit ederek, Milleti korkutarak, silahla milleti ürküterek; hatırlıyor musunuz bunları?Okullara girdiler, okullara gittiler, çocuklara dediler ki; annenize, babanıza söyleyin oy verirlerse hesabını sorarız dediler. Onlardan birisi bir şey söyledi.Ne dedi? TC’yi tükürüğümüzle boğarız dedi.Hatırlıyor musunuz? Gereğini yerine getirdik.Şimdi bu milletin birliğine beraberliğine, bin yıldır bu coğrafyada kardeşliğine husumet gidenler, neredeler biliyor musunuz? Kodes’te kodeste!”şeklinde konuştu.

Güneydoğu’da bölücülük yapmaya çalışanlarada seslenen Bakan Soylu “Birileri daha çıktı yine bunlardan ne söylediler?Dediler ki! Özerklik ilan edeceğiz. Ee nerede ilan edecekmiş özerkliği. Nusaybin’de.Nerede ilan edeceklermiş Cizre'de.Nerede ilan edecekler. Muş, Varto'da. O gün söylüyordun ya! Nusaybin orada duruyor, Cizre orada duruyor.Varto orada duruyor. Hadi bakalım yüreğin yetiyorsa özerklik ilan ette görelim seni bugün. Hadi bakalım yüreğin yetiyorsa görelim”diyerek 5 Mart tarihinden buyana o bölgede dağ,taşın arandığını ve teröristlerin sıçan gibi kaçtığını belirtti.

Kandil’in CHP ile birlikte hareket ettiğini hatırlatan Bakan Soylu,CHP’lilere seslenerek “Kandil  diyor ki! Eğer “evet” çıkarsa biz bittik diyor.Peki şunu söylemek istiyorum!Sayın Kılıçdaroğlu CHP'li kardeşlerime söylemek istiyorum. CHP'li kardeşlerime CHP'li Kılıçdaroğlu’nu şikayet etmek istiyorum.Orada terörle mücadele eden evlatlarımız için şikayet etmek istiyorum. Niye sen niye sen PKK'ya niye sen FETÖ’ye cansu'yu vermeye çalışıyorsun. Bunu bize bir izah et! Öteki tarafta kiminle birlikte kimle FETÖY’le değil mi?”dedi ve konuyu CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’a yapılan kaset olayına getirerek “Bu nasıl Genel Başkan oldu?Nasıl duyamadım duyamadım? Kasetle oldu değil mi!Peki basit bir soru daha!Kaseti kim yaptı? FETÖ yaptı değil mi? Peki niçin şimdi kol kola? Ne için kol kola ne için? Ya diyeti var, ya korkuyor.Başka bir şeyden ya da esir esir.Ya da esir.Eyy CHP li kardeşlerim size söylüyorum uçuruma götürüyor partinizi de ülkemizide bir kavganın eşiğine götürmeye çalışıyor.Buna müsaade etmemek lazım. Sayın Baykal'a da söyledim.Gel Kılıçdaroğlu'nuda al gel beraber sana partine,sana nasıl komplo kuruldu, nasıl tuzak kuruldu nasıl bir dakika da açığa çıktın gösterelim. O da bana dedi ki! Ben geleyim.Başım üzerine gel göstereceğiz. Onuda sağlayacağım zaten.Ama ben ikisi gelsin istiyorum. Bakalım Kılıçdaroğlu'nun yüzü kızaracak mı?Bugün kol kola olduklarının demokrasiye nasıl tuzak kurduğunu, siyasete nasıl tuzak kurduğunu,partilere nasıl tuzak kurduğunu, nasıl ele geçirmeye çalıştığını göstereyim”dedi.

Terörün bitirilmesi konusunun Cumhurbaşkanı ve Başbakanın talimatı olduğunu vurgulayan Bakan Soylu bundan böyle adı terör örgütü olan, adı PKK olan hiçbir şeyi kimsenin duyamayacağını söyledi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30