banner137
banner25

Hutbe onlar için artık anlamlı!

Türkiye’nin değişik illerinde uygulanan ve işitme engelli vatandaşların Cuma hutbelerinde konuşulanları anlaması için başlatılan çalışma Edirne’de de hayata geçti.

Bugün Selimiye camiinde kılınacak olan Cuma namazına gelen işitme engelli bazı vatandaşlar ilk defa hutbede okutulan ve konuşulanları anlama imkanını buldu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in talebi üzerine Edirne’deki Selimiye camiinde görevlendirilen ve sadece Cuma hutbeleri için vaazı veren görevlinin yanında işaret dili ile anında anlatım yapacak olan görevli bugün itibari ile iş başı yaptı.

Sosyal Hizmet Merkezi'nde tercüman olarak görev yapan Deniz Han Kurt isimli görevli tarafından başlatılan çalışmada bugün anlamı bir görüntü ortaya çıktı.Cuma hutbesini okumak için vaaz kürsüsüne çıkan görevli Deniz han Kurt, vaazını başlaması ile işaret dilini kullanarak Cuma namazına gelen işitme engellilerin yüzünün gülmesine neden oldu.Anlatımı canlı olarak yapan Kurt’un el işaretleri ile anlatılan vaazı anlama imkanı bulan işitme engelliler birbirlerine yaptıkları işaretlerle duydukları memnuniyeti paylaştılar.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in de katıldığı Cuma namazı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Vali Şahin; “Biz olması gerekeni yaptık. Tabii ki işaret diliyle anlatımı yapacak eleman bulmak çok zor. Eğer imkan olursa daha fazla arkadaş bulunursa diğer camilerimizde de Selahattin camilerinde de aynı uygulamaya geçebiliriz. Çünkü ilimizin merkezinde 130 kadar duyma engelli vatandaşımız var. Hutbede hatibin anlattıklarını anlamalarını sağlamak bizim görevimizdir. Bu vesile ile İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün marifeti ile bugün Selimiye Camii'nde ilk kez gerçekleşti. Şu bir gerçek ki, engellilere tanınan bu güzellikler iki bin yılından beri açık söylüyorum Cumhuriyet tarihinde iki bin yılına kadar olanın elli katı yüz katı yapılmıştır. Bu da engelli vatandaşlarımızı sevindiren bir durum olduğunu ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Görevli Deniz Han Kurt ise, bu görevi başka camilerde yaptığını ancak Selimiye camiinde ilk defa yaptığını belirterek engelli vatandaşların bu durumdan memnun kaldıklarını kaydetti. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30