banner78
banner25

Hız yapan yandı!

Edirne’de alt yapı çalışmaları yavaş yavaş tamamlanan hız denetimi yapacak sabit radarların test çalışmaları başladı.

İçişleri Bankalığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Edirne ilinde başlanacak olan yeni uygulama ile aşırı hıza bağlı çok sayıda yaralamalı ve ölümlü trafik kazasının önüne geçmeyi hedefleyen yeni projedeki radar hız tespit cihazları alt yapımın tamamlanmasının ardından devreye sokulacak.

Kentin ana caddeleri üzerinde geçtiğimiz aylarda başlanan ve MOBESE sistemi ile paralel çalışacak olan hız tespit radarları aşırı hız yapan sürücüyü adeta avlayacak.Atatürk caddesi-Talatpaşa asfaltı üzerinde bulunan orta refujlara kurulmaya başlayan radarlar sayesinde 50 km’nin üzerinde seyreden araç sürücüsü fotoğraf kaydı sabit olmakla beraber tescil plakasına anında cezai işlem yazılarak merkez tarafından kayıt altına alınacak.Hız sınırının Orduevi önünden Olin kavşağına kadar olan böpümde 50 km,Olin kavşağı ile Modavizyon önüne kadar olan alanda ise 70 km olduğu belirtildi.

Karayolları Trafik Kanunu gereği 51/2-a meddesi uyarınca hız sınırlarını % 10’dan % 30’a (otuz dahil) kadar aşmanın cezası 189 TL ile belirlenirken erken ödeme durumunda 142 TL ve 10 ceza puanı kesilecek.Hız sınırını yüzde 30’dan fazla aştığı tespit edilen sürücüler için ise 51/2-b,maddesi uyarınca 392 TL, erken ödeme durumunda ise 294 TL ve 15 ceza puanı ile cezalandırılacak.

Hız sınırı ihlallerini yaklaşık 100 metre mesafeden okuma özelliğine sahip olan ve akıcı trafikte belirlenen hız limitlerinin üzerinde seyreden tüm araçları aynı anda kayıt altına alarak hem kamera hemde fotoğraflama yaparak cezai işlemle karşı karşıya bırakacak olan sistemde sürücülerin itirazıda geçersiz sayılacak ve görüntüler belge niteliği taşıdığı için görüntütü tespit geçerli sayılacak.

Daha önce aynı cadde üzerinde sabit veya hareketli bir şekilde Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Şehir İçi Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü araçları ile hız denetimi yapılmaktayken,bundan böyle denetim sabit radarlar sayesinde yapılacak.Talatpaşa asfaltı üzerinde Ayşekadın bayırı başta olmak üzere,eski sanayi karşısı,Bölge Trafik önü ve Modavizyon önünde kurulan hız denetim radarlarının geliş ve gidiş olmak üzere her iki yönde kontrol edebildiği ve gece görüşü kamerasına sahip olduğu ve 24 saat kesintisiz ihlal yapanları tespit edeceği ifade ediliyor.

Özelikle bahse konu cadde üzerinde çok sayıda aracın aşırı hızla seyrettiği ve bugüne kadar ölümlü trafik kazaları ile yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların yaşandığı biliniyor.Konulan sistem sayesinde çok sayıda sürücünün tespit edilerek cezalarla karşı karşıya kalınacağı ifade edilirken kazalarında önüne geçileceği kaydedildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erol Duman 7 yıl önce

09/08/2017 SAAT 11,30 sularında Ankara’dan Bolu’ya giderken , Kızılcahamam çıkışında 110 ile giderken aniden çıktı karşıma ve akabinde MADDE: 51/2-A ‘dan 206 TL ceza ile karşılaştım. Yol bölünmüş yol olmasına ve kadran 110 Km göstermesine rağmen cezayı kabullenemedim. Öğrendiğim andan itibaren aklıma geldikçe başta görevli şahsa ve bilimum ağababalarına en ağır sözlerle birlikte beddular methiyeler vs. gönderdim.
Ayrıca beddularımın tutması için de dua etmeyi ihmal etmedim… Değer mi ? Orasını bilmem ama , oldukça rahatladım… Ettiğim laflar ve beddualar ; O görevli şahsa ve bilimum ağababalarına bu soygunu yapan, yaptıran v.s. tamamına helâl olsun…

banner30