banner137
banner25

Hissederek güreşiyor!

654’ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde bu yıl bir ilk yaşanacak.Bin 800’ün üzerinde pehlivanın çayıra salınarak güreş tutacağı Erlerin meydanı Kırkpınar güreş alanına Federasyonun onay vermesi durumunda ilk defa görme engelli olan sporcu katılacak.

Kayıt işlemleri sırasında Kapalı spor salonuna gelerek sağlık kontrolünden geçen ve lisansını onaylattıran görme engelli sporcu Gökmen Aydın,farkındalık yaratmak için yağlı güreş yapacağını ve bir ilke imza atmak istediğini ifade etti.

Kocaeli ilinden gelerek yağlı güreşlere katılmak istediğini verdiği resmi dilekçe ile belirten Aydın;görme engelli bir birey olarak sporun her dalını yaptıklarını ifade ederek bu yıl 654’ncüsü düzenlenecek olan Kırkpınar yağlı güreşlerine katılmak için hazırlıklarını tamamladığını kaydetti.

Yağlı güreşlerde neler yapabileceklerini göstermek adına Edirne’ye geldiklerini belirten Aydın “engelleri aşmak için her zaman varız.Engeller koyulur biz aşarız.Yıllardır hep hayal kurardım,Kırkpınar’da güreşmek için.Allah nasip etti inşallah bizde çıkıp güreşimizi yapacağız”dedi.

Güreş Federasyonuna verilen dilekçeye olumlu bakıldığı ancak henüz resmi bir cevap gelmediğini,kabul edilmemesi durumunda üzüleceğini belirten Aydın “aylardır hazırlanıyorum.Engel çıkarsa üzülürüm.Farkındalık olsun adına geliyorum ama normal güreşimi yapabilirim.Ben judocuyum.Türkiye şampiyonluklarım var.Uluslararası iki madalya almış on yıllık sporcuyum ben.Ben bunuda yapabilirim burada”dedi.

Kısa bir gösteri güreşi yapan Gökmen Aydın rakibin kendisine ilk temasın çok önemli olduğunu belirterek hissederek güreştiğini söyledi.Aydın judo sporunda üzerlerinde elbise olduğunu ve elbiseyi kavramalarıyla müsabakanın başladığını ifade ederek “ben yarın müsabakaya çıktığımda hocamıza güreş tutuşu yani omuz tutuşu alarak maça başlayacağız.Rakibimi bağlamaya çalışıyorum.Kopma anında tekrar bana dokunması yetiyor.Ayağını görmeme gerek yok.Omuz nerdeyse ayak ordadır”dedi.

Deneme güreşi yapan Ömer Faruk Yağız ise görme engelli biri olmasına rağmen iyi güreş yaptığını ifade ederek “hocamız çok iyi.Görme engellilere de bir şans verilmeli.Onlarında hakları var.Denemesi lazım diye düşünüyorum dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30