banner78
banner25

Hilmi’nin İlmİ Bitirildi
 Görev süresi dolan Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi İbar’ın yeni ataması gerçekleştirilmedi. İbar’ın yerine, aynı fakültede öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Atilla Sağlam getirildi…

Trakya Üniversitesi’nin Balkan açılımında önemli görevler üstlenen ve Balkanlarda atılan adımların başkahramanı olan Prof. Dr. Hilmi İbar’ın görev süresinin uzatılmaması çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi. Haziran’da görev süresi dolacak olan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran’ın en yakınındaki isim olarak bilinen İbar, bundan böyle görevine, öğretim görevlisi olarak devam edecek. Geçtiğimiz günlerde makam aracının alınması da göreve atanmayacağının sinyali olduğu yorumlandı.

İbar: Keyfi bir uygulama

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz İbar, görev süresinin uzatılmamasını, ‘etik olmadı’ olarak yorumladı. Rektörlük seçimlerine 6 ay kala herhangi bir görev değişikliğinin yapılmasının yönetmelikte yer almadığını kaydeden İbar, “Bu uygulama keyfi bir uygulamadır. Görev süremin dolması nedeniyle bu uygulama normal zamanda yapılmalıydı. Doğru olan buydu. Ancak 3 ay sonra yapılacak rektörlük seçimleri nedeniyle bu tür bir uygulamanın yapılması oldukça yanlıştır. Trakya Üniversitesi yönetimi bir yanlışlık daha yapmıştır” diye konuştu.

İbar’ın görevden alınmasının ardından İbar’ın yerine, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Sağlam atandı. Devir teslim töreni, Pazartesi günü saat 14.00’te yapıldı.

Muhafazakar medya, mescit vurgusu yaptı

Öte yandan İbar’ın görevden alınması, muhafazakar medyada geniş yankı uyandırdı. Milli Gazete, İbar’ın görevden alınmasını, üniversitede mescit ve ihahiyat Fakültesi istemesine bağlarken haberin İsmailağa Cemaati’nin resmi sitesinde de yayınlanması dikkatlerden kaçmadı.

Kosovalı bir ailenin çocuğu olan İbar, 2009 yılından bu yana Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nı yapıyordu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adsız 12 yıl önce

hilmi ibar edirne ve trakya üniversitesi için çok önemli hizmetlerde bulunmuştur. avrupa ve balkanlarla sınır kenti olan, nüfusunun önemli bir bölümü balkan göçmeni olan bir kentin üniversitesinin yüzünü balkanlara dönmemesi düşünülemez. bu vizyonun baş mimarı hilmi ibardır. dekan olsun olmasın ülke ve edirne sevgisiyle hocamız ülkesine ve kentine hizmetlerine devam edecektir, trakya üniversitesinin tarihinde hizmetleri her zaman minnetle anılacaktır.

banner30