banner137
banner25

Her iki sanığa da müebbet hapis!

Edirne’de 2005 yılında ailesinin kaybolduğu gerekçesi ile polise başvurduğu ve aradan geçen 8 yılın sonunda gelen itiraf ile ortaya çıkan tüyler ürperten cinayette mahkeme kararını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde ortaya çıkarılan cinayetin şüphelileri Faruk Kosva ve Süleyman Akarçay cinsel saldırı,kasten adam öldürme suçlarından çıkarıldıkları mahkemece müebbet hapse mahkum edildi.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davada suçlamaları kabul etmeyen olayın şüphelileri 300 günlük tutukluluk sürelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış ve devam eden dava sonucunda mahkeme her iki sanığın cinsel saldırı ve kasten adam öldürme suçlarını işlediğine kanaat getirerek sanıkların müebbet hapse mahkum edilmesine karar verdi.

Geçtiğimiz hafta sonu mahkemeye çıkartılan sanık Faruk Kosva, Süleyman Akarçay ile kayıp Ebru Koç’un babası Remzi Koç ve annesi Melek Koç duruşmaya katılırken mahkeme heyeti sanıklara son sözlerini sordu. Sanıklar Faruk Kosva ile Süleyman Akarçay, suçsuz olduklarını belirterek beraat talebinde bulundu.

Sanık avukatları ise davaya ilişkin olarak sanıkların üzerine atılı suçları işlediklerine dair hiçbir somut bulgu ve delil olmadığını savunarak sanıklarını beraatlerini isterken savunmalarında ortada ceset olmadığı, cesedin sözde atıldığı yerde yapılan aramalarda bulunamadığı ve bir delile rastlanmadığı, sadece ve sadece olayda kullanıldığı iddia edilen bir adet bıçak,bir adet tabanca mermisi ve tabanca ile beraber şarjörünün bulunduğu bunlarında cinayetin ilklendiğine dair somut bir delil teşkil etmediği,sanıklardan Süleyman Akarçay’ın aradan geçen süre içerisinde itirafı ile ortaya çıkan olayın cinayete delil teşkil edecek bir delile dayanmadığını ifade etmelerine rağmen mahkeme sanıklar hakkında kararını açıklayarak müebbet hapis isteminde bulunarak davayı karara bağladı.

Tutuksuz yargılanan sanıkların Yargıtay onayı sonrasında cezaevine konulması bekleniyor.

 

Olay

 

Edirne Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi 2'nci sınıf öğrencisi Ebru Koç, 11 Ocak 2005 tarihinde ‘okula gidiyorum’ diyerek üniformalı olarak evinden çıktı. Akşam saatlerinde evine dönmemesinden şüphelenen baba Remzi Koç, polis ekiplerine haber vererek kayıp başvurusunda bulundu. Kaybolduğunda 16 yaşında olan Ebru Koç’tan o dönemden beri haber alınamıyordu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30