banner137
banner25

Her gün 16 su arızası meydana geliyor!

Edirne Belediyesi yaşanan su patlaklarına son vermek için, kente uygulanacak içme suyu borularının değişimini sağlayacak genel projeyi beklemeyerek kolları sıvadı ve yeni yerleşim bölgesinde bulunan ve 1 milyon TL’ye mal olacak 20 km’lik hattın yenilenmesi için çalışmalara başladı.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan hergün ortalama 16 su patlağının meydana geldiğini ve bunlara ekipleri ile müdahale ederek yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Kocasinan ve Fatih Mahallesi'nin bulunduğu “Yeni Yerleşim Bölgesi” adı verilen bölgede son aylarda su borularının sık sık patlamasıyla birlikte gelen yoğun şikayetler üzerine mevcut 20 kilometre boru hattı Belediye ekiplerince değiştirileceğini ifade eden Gürkan ilk çalışmaya Vali Konağı önünden başladıklarını kaydederek “Temmuz ayında Edirne içme suyu şebekesinin komple yenilenmesinin kararını verdik ve proje çizimlerine başlandı. Çok detaylı bir proje olduğu için bu biraz zaman alacak. Bunlardan önce yeni yerleşim bölgemizde de özellikle asbest boru kullanılan yerlerimiz var. Bu asbest borular kanserojen madde ihtiva ediyor. Hava ile temas ettiğinde asbest kanserojen madde ihtiva ediyor. Ama bunun ötesinde çok eskidiği ve çok zayıfladığı için bu borular mutlaka basınçla birlikte bir yerden patlıyor. Bunu onarıyoruz, 10 metre öteden tekrar patlıyor. Tekrar onarıyoruz, tekrar patlıyor. Edirneliler de haklı olarak buna tepki gösteriyorlar. Bu nedenle yeni yerleşim bölgemizde yaklaşık 20 km civarında çok sık patlayan bölgedeki asbest boruları asıl yenilemeyi yapana kadar, lokal bir yenileme yapmak kararı verdik ki vatandaşımız bu sıkıntıyı yaşamasın.”dedi.

Yapılan çalışmanın Belediye'ye yaklaşık 1 milyon TL maliyeti olacağını belirten ve en çok patlayan bölgelerden olan Vali Konağı çevresinden çalışmaya başladıklarını söyleyen Gürkan şöyle devam etti;“En çok patlayan noktalardan birisi de Vali Konağı'nın olduğu bölge Kutlutaş'ta. Altta bulunan asbest boruları CTP adını verdiğimiz dayanıklı, kırılmayan, patlamayan ve sağlık açısından da bir sorun oluşturmayan borularla değiştireceğiz. 20 km bir boru atacağız CTP borulardan. Bunların metresi yaklaşık 20 Lira bize gelişi. Ama bunu kendi imkânlarımızla yaptığımız için, Su Kanal Müdürlüğümüz'ün çalışanlarıyla yaptığımız için ekstradan bir işçilik parası ödemeyeceğiz.

Gürkan ayrıca, su kesilmelerinde geniş bir bölgeyi kesmek yerine, daha dar bölgeleri kesebilmek adına bir çok yerde olmayan basınç vanaları da koyduklarını vurgulayarak; “Basınç vanası olan ama yıllar içerisinde bakımı yapılmadığı için artık körelmiş, vazife yapmayan vanaları da değiştiriyoruz. Amacımız Edirneliler'in susuz kalmadan sağlıklı bir yaşam sürmeleri” ifadelerini kullandı.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30