banner78
banner25

Her defasında büyülendi!
Edirne’ye bir çok defa gelen ve her gelişinde ayrı bir havaya kapılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay son gelişi olan bugün Selimiye camii içerisinde ezan dinleyerek kendini dinlendirdi.
Selimiye caminin akustiğini çok iyi bildiğini ve bu akustiğin bir başka yapıdan bulunmadığını yanındakilere anlatan Bakan Günay akustik hikayesini emekli müezzin Nadi Ersoy’dan büyük bir keyif alarak dinledi.
Cami içerisine girdiğinde yanında bulunanlardan bilgi alan Bakan Günay akustiğini merak ettiği caminin canlı deneyimini de uygulatmadan geçemedi.Emekli müezzin Nadi Ersoy’un ezan’ı nasıl okuduğunu bildiğini ve bunu televizyonlardan dinleyip gördüğünü belirten Bakan Günay Nadi Ersoy’dan ezan okumasını istedi.Caminin mevcut görevlisi ile birlikte aynı anda ezan okuyan ancak Edirne Valisi Hasan Duruer’in sürekli olarak “sende katıl” sözü ile destek bulan Nadi Ersoy büyüleyen sesi ile Selimiye caminin akustiğini birleştirerek Mimar Sinan’ın ustalık eserinde adeta dinleyenleri büyüledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30