banner78
banner25

Hem kira hem kredi!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Edirne'de yapımına başlanan ve 2011 yılı Ağustos ayında tamamlanarak teslim edileceği söylenen toplu konutlar aradan geçen bir yıla rağmen hala teslim edilmedi.
Geçtiğimiz yıl Nisan ayında kura çekimleri yapılarak verilen taahhüt gereği Ağustos ayında teslim edileceği söylenen konutların halen teslim edilmemesi kirada oturan vatandaşların sıkıntıya düşmesine neden oldu.Hem kira ödediklerini hemde peşinatta kullanılan paranın kredi borcunu taksitle ödediklerini belirten vatandaşlar evlerin bir an önce teslim edilmesi gerektiğini belirterek tepkilerini dile getirdiler.
Fırınlar sırtı mevkiinde 1+1 176 daire ile 2+1 282 daire olmak üzere toplam 458 konut için başvuruda bulunan bin 832 kişiden 458 kişi hak sahibi olurken evlerin zamanında teslim edilmemesi hak sahiplerinin mağdur olmasına neden oldu.
Uzun yıllar kira ödediklerini ve önlerine çıkan TOKİ fırsatı ile yüzlerinin birazda olsa güldüğünü belirten vatandaşlar “biz şu an ev sahibimize verdiğimiz sözü yerine getiremedik ve hala kirada oturuyoruz.TOKİ için kullandığımız 4 bin TL peşinatında bankaya olan taksitleri var.Aylık 700 TL ye yakın para ödüyoruz.Aldığımız para belli.Daha ne kadar dayanırız bilmiyoruz”dediler.
TOKİ konutlarının tamamlandığı ancak açılış için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne’ye gelerek konutları teslim etmesinin beklendiğini belirten yetkililer teslimatın Temmuz ayına kadar yapılabileceğini kaydettiler.
Bazı kaynaklar ise evlerin teslim edilememesinin altında bazı nedenler yattığını belirterek vatandaşların mağdur edildiğini, vatandaştan ziyade yüklenicinin çıkarlarının korunmaya çalışıldığı ileri sürüldü.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30