banner137
banner25

Hedef Engelsiz Kent!
 Edirne Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Engelsiz Yaşam Merkezi”, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde törenle hizmete başladı.

Törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Hakan İşcan, Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Belediye Daire Müdürleri, Edirne’de faaliyet gösteren Engelli Derneklerinin temsilcileri, üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ENGELLİ BİREYLER ASLINDA ÇOK GÜÇLÜ”

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hizmete başlama töreninin de konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’deki tüm bileşenler olarak Valilik, belediye, sivil toplum örgütleri, il müdürlükleri ve derneklerle el ele, omuz omuza, yürek yüreğe engelli vatandaşları daha ferah, daha özgür, daha konforlu bir ortamda ama olmazsa olmaz olan özgürlük kavramı içerisinde yaşamlarını sürdürmelerine destek olmaya devam ediyoruz” dedi. Engelli vatandaşların, “Bizi anlayın. Bize acımayın. Biz istemeden, biz izin vermeden bize yardımcı olmaya çalışmayın. Sadece bizim önümüze çıkacak engelleri arttırmayın. Gerisini biz hallederiz” dediklerini söyleyerek, engelli bireylerin aslında çok güçlü bireyler olduğunu belirtti.

HEDEF: ENGELSİZ KENT EDİRNE

Ailesinde bir engelli ile yaşamış bir birey olarak, engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları anlayabildiğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hem kamu, hem yerel yönetim olarak en başta gelen görevlerinden birisinin engelsiz bir kent yaratmak olduğunun; ama asıl olanın, fiziki engelleri kaldırmak değil, gönüllerdeki engelleri kaldırmak olduğunun bilincinde olduklarını belirtti. Gürkan, “Kalplerdeki engelleri kaldırdığımız zaman, birbirimizi anladığımız, sevgi ile yaklaştığımız zaman, yollarda ki, kaldırımlarda ki engeller kendiliğinden çözülecek sorunlar olacaktır. Hedefimiz Edirne’yi engelsiz bir kent haline getirmek ve belki de Türkiye’de bir ilk olacak engelsiz kent bayrağını Edirne’ye almak” dedi.

Hizmete başlayan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde aksaklıkların, eksikliklerin içinde yaşarken çözülebilmesinin daha güzel olduğunu ve Edirne’nin en büyük eksikliklerinden birini bu merkezle tamamladıklarını ifade eden Gürkan, “Yeter ki, kalplerimizde engel olmasın gerisi kolay” dedi.

“PROBLEMLERİ ÇÖZMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ”

Edirne Valisi Günay Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, dünyada engellilerin ihtiyaçlarının farkına varma, toplumda beraber nasıl yaşanabilirin cevabının bulunacağı ve her türlü

engelin nasıl ortadan kaldırılacağının tartışıldığı ve çözüm yollarının bulunduğu bir gün olduğunu belirtti. Devlet olarak, tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de engelli vatandaşların rahat ve problemsiz bir yaşam sürebilmeleri için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Vali Günay Özdemir, “Devlet olarak, engellilerin yaşadığı problemleri çözmekle yükümlüyüz. Çalışmalarımız da öncelikli olarak bu yönde. Kamu olarak engellilerimize yönelik bu tür tesisler yapmaya, destek olmaya devam edeceğiz” diyerek, Edirne Belediyesi’ne hizmete sunduğu Engelsiz Yaşam Merkezi için teşekkür etti.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Konuşmaların ardından, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, engelli vatandaşlarla birlikte, Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezdiler. Her bir oda da çeşitli aktivitelerin bulunduğu merkezde her tür engel çeşidine uygun olarak aktiviteler bulunduğuna dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’de faaliyet gösteren engelli derneklerinin bir arada olacağı, Edirne’nin vizyon projelerinden olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin 2 kat ve terastan oluştuğunu söyledi. Merkezle ilgili bilgi veren Gürkan, “Merkezde, resim atölyesi, bilgisayar odası, spor salonu, mini toplantı salonu, dinlenme odası bulunuyor. Resim ve müzik öğretmenleri başta olmak üzere engellilere eğitim verecek uzmanlar görev yapacak. Merkezin bahçesinde de engellilere yönelik kapsamlı, büyük engelsiz oyun aletlerinin yer aldığı bir alan ve uzman bir ekibin görev yaptığı revir bulunuyor” dedi.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30