banner78
banner25

Hayata artık daha sıkı bağlı!
Edirne merkeze bağlı Karakasım köyünde yaşayan doğuştan yürüme engelli Nazan Buğday kendisine hediye edilen bilgisayar ile bağlı olduğu hayata yeniden bağlanarak hayata hiç küsmediğini ve hayatla alay ettiğini belirti.
Doğuştan yürüme engelli olan ve ellerini sağlıklı kullanmayan 1982 doğumlu Nazan Buğday yaşadığı evinde hayata bilgisayarı ile bağlanarak dünyadaki gelişmeleri bu şekilde takip ediyor.6 yıl önce Edirne’de yayınlanan yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapmak istemesi ve bu yönde gelen teklifi değerlendirmesi ile hayatında yeni bir dönem başlayan Nazan,bilgisayarının başında yazdığı şiirlerle okuyuculara ulaşmış ve bu sayede de hayata sıkı sıkıya bağlanmıştı.
En büyük isteği olan bilgisayarın kendisine temin edilmesi ile 6 yıldan bu yana yazılarını yazan ve bu arada aldığı destekle 3 adet şiir kitabını da çıkarmayı başaran Nazan Buğday eskiyen teknolojisi ile bilgisayarının kendi hızına yetişemediğini belirterek kendisini hayata bağladığını iddia ettiği Gökhan Tuzladan’a 6 yıl önce olduğu gibi ikinci bir bilgisayar talebini dile getirdi.
Konuyu Ak Parti Edirne milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’na aktaran Tuzladan aldığı olumu cevabı Nazan’a ileterek kısa süre içinde bu isteğinin çözüme kavuşmasını sağladı.
Yoğun çalışma temposundan dolayı Edirne’ye 15 günden buyana gelemeyen Müezzinoğlu bugün Edirne’ye gelerek Nazan Buğday’ın isteğini kendi elleri ile teslim ederek yerine getirdi.
Yoğun programına rağmen Karakasım köyüne Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özülkü başta olmak üzere Merkez İlçe Teşkilat başkanı Yunus Ekşi,Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı avukat Ceyda Bozdağ, Merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri Mustafa Bilginar ve Murat Çalışkan ile beraber giden Müezzinoğlu Nazan Buğday’ın evine çat kapı gelerek en büyük isteği olan bilgisayarı kendisine hediye ettiler.
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nazan,kendisini ziyaret edenlere sıcak bir ilgi göstererek, hayata küsenlere de ayrı bir mesaj vermiş oldu.
Ak parti Milletvekili Dr.Mehmet Müezzinoğlu kendisine iletilen böyle bir talebin derhal yerine getirilmesi gerektiğine inandığını belirterek “Gökhan bana bu konuda bilgi aktardı.Bende destek olunması gerektiğini düşünerek gerekeni yaptım.Bilgisayarı daha o gün aldım ama gelemediğim için arabanın arkasında dolaştı durdu.İnsan insana destek olacak,yardımcı olacak,hayat o zaman anlamlı olur.Allah kimseyi namerde muhtaç etmesin”dedi.
Oldukça duygulu olduğu gözlenen Nazan Buğday kendisine verilen bu desteğin çok anlamlı olduğunu belirterek “Gökhan ağabeyimin temin ettiği bilgisayar çok eskidi.Bende yenisini istedim.Oda bana bunu sayın vekilimiz ile birlikte temin etti.Ben hayata çok sıkı sıkı bağlı olan biriyim.Ben hayatla adeta alay ediyorum.Hayata hiç küsmedim.Ben hayata sizler sayesinde meydan okuyorum”dedi.
Hayata sıkı sıkı bağlı olduğu gözlenen ve üç şiir kitabı olan Nazan Buğday’ın kendisi gibi olan ve hayata küsen bedensel engellilere de bir mesajı vardı. Buğday “hayat devam ediyor.İnsanlar hayata küsmemeli.Ben boş oturmayı sevmiyorum.Üretken olacaksın.Tüketmek çok kolay.Üretmek işte o zordur.Ben onu yapmaya çalışıyorum.Hayata hep meydan okusunlar ki hayat dolu olsunlar”dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30