banner78
banner25

Hava yastığında altın!
Edinilen bilgiye göre Kapıkule ve Pazarkule sınır kapılarına gelen iki ayrı araçta arama yapan ekipler araçların değişik noktalarında altın olduğunu tespit ettiler.
Yunanistan’dan ülkemize Pazarkule sınır kapısından giriş yapmak isteyen Yunan plakalı araçtan şüphelenen muhafaza ekipleri aracın incelenmesi için aracı Kapıkule’de bulunan x-ray cihazına sevk ettiler.Yapılan taramada aracın ön torpido bölümünde yoğunlukla karşılaşan ekipler aracın ön gövdesini sökerek içindekilere incelemeye aldılar.Yapılan çalışmada torpido içinden 3 kilo 109 gram hurda altın çıktı.Araç sürücüsü A.S., ve yanında bulunan G.V. ile R.P.V. isimli şahıslar gözaltına alınarak savcılığa sevk edildiler.
Bir diğer yakalama olayında ise yine Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri şüphe üzerine bir araçta arama yaptı.Yapılan aramada Romanya’dan kapıkule sınır kapısını kullanarak ülkemize giriş yapmak isteyen Mercedes marka lüks aracın direksiyonunda bulunan hava yastığının olduğu yerde yoğunluk tespiti yapan ekipler aracın direksiyonunu sökerek içinde bulunanları çıkarttılar.Aracın hava yastığının olduğu yerden toplam ağırlığı 3 kilo 712 gram olan 4 adet külçe altın çıkartan ekipler araçta bulunan C.O.isimli şahıs hakkında hazırlanan evraklarla Cumhuriyet savcılığına sevk yaptılar.
3'ü Yunanistan, 1'i Romanya uyruklu 4 kişi hakkında ''1567 sayılı kanun ile 5607 sayılı kanuna muhalefet'' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.Ele geçirilen altınların değerinin 425 bin TL civarında olduğu bildirildi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30