banner78
banner25

Hastalar yataklarından kalktı!
 Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törende saygıyla ve minnetle anıldı.
Geçtiğimiz ay açılışı yapılan günde ortalama 5 bin kişinin gerek tedevi gerekse hasta yakınları için gelidği Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde bugün Atamıza yakışır şekilde anma töreni düzenlendi.Yoğun inşaat çalışmasına rağmen tamamlanan ve eksiklikleri giderilerek tamamlanmaya çalışılan  Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde özel olarak oluşturulan Atatürk köşesinde gerek çalılşanlar gerekse hasta yakınları ve ayakta tedavi gören birçok hasta ile bazı yatan hastalar  yataklarından çıkarak Edirne'ye yakışır şekilde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ’saat 09.05’te büyük bir özlemle andı.
Hastane içerisinde Ata'ya saygı duruşunda bulunulurken,hastane bahçesinde bulunan Türk bayrağı görevli personel tarafından yarıya indirildi.Saatler 09:05'i gösterdiğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken,hep bir ağızdan İstiklal marşımız okundu.Törene Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Selahattin Kat, Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Taner Tarladaçalışır, sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınları  katıldı.
Valiliğin anma törenine katılan Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Emrah Erten, “Dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Cumhuriyetimizin kurucusu, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Mümtaz bir devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, rahmet ve şükranla anıyoruz.” ifadeleri ile günün anlam ve önemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30