banner137
banner25

Hasta Hakları Üst Kurulu ilk toplantısını yaptı!

Sivilden üyeleri de bünyesine katan Edirne Hasta Hakları Üst Kurulu, 2015 yılı ilk toplantısını İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirdi. Kurul Üyesi seçilen Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da, yeni açılacak 400 yataklı Devlet Hastanesi'nde kurula bir oda tahsis edilmesini önerdi. 

         Edirne Hasta Halkları Üst Kurulu, İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Rıfat Kılıçarslan, Kamu Hastaneler Birliği'nden Tıbbi Başkanı Dr. Gürhan Çelik, Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Şadiye Yurtcan, Türk Sağlık-Sen Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Katran, Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, Edirne Tüketici Hakları Derneği Başkanı Murat Kocabaş ve Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da hazır bulundu.

          "HER BİREYİ SAĞLIĞINI KORUYUP GELİŞTİRME HAKKINA SAHİPTİR"

          Sağlık Müdürü Dr. A.Muhsin Kişioğlu toplantı öncesi gazetecilere kurulla ilgili yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi:

          "2015 yılı Hasta Hakları Üst Kurulu'nun ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz.  Her birey, sağlık içinde yaşama, sağlığını koruyup geliştirme hakkına sahiptir. Hastalık veya sakatlığın oluşması durumunda, sağlığına kavuşabilmek için gereksinim duyduğu  her türlü desteği, eşitlik ve saygınlıkla alabilmesinin temel insan haklarından olduğuna inanıyoruz.

          Herkesin gereksinimi olan sağlık hizmetine kolayca ulaşabilmesini, toplumun ona karşı bir yükümlülüğü olarak görüyoruz.

          Hasta hakları, sağlıklı yaşama hakkının bir parçasıdır. Hastalık veya kıstlılık geliştikten sonra, bunu gidermek üzere çalışmak yanında, hastalık ya da sakatlığı önlemek ve sağlıklı kalmak üzere çaba sarf etmenin daha doğru, daha insani olduğu kanısındayız. Hasta hakları, hastalarla sağlık çalışanları arasında bir çatışma alan ve kavga konusu algılamıyoruz. Sağlık çalışanlarıyla hasta ve hasta yakınlarını, rakip ya da karşı taraf olarak görmüyoruz. Sağlık Müdürlüğü olarak, her iki tarafı, hastayı sağlığına kavuşturmak amacına dönük olarak yakın işbirliği yapması gereken bir ekibin doğal elemanları olarak kabul ediyoruz.

          Hasta haklarını, politik ve ideolojik bir konu olarak değil, her kesimden, her politik görüş, düşünce ve inançtan kişinin üzerinde uzlaşabileceği ortak bir insani duyarlılık alanı olarak görüyoruz. Bu alanda çalışan tüm kişi ve kurumları da aynı amaç doğrultusunda güç birliği yapmak istediğimiz sağlık gönüllüleri olarak görüyor, hiç bir nedenle ayrımcılığa düşmeden, ortak insani amaçlarımız doğrultusunda elini taşın altına koyan herkesle insanımızın daha nitelikli ve onurlu bir sağlık hizmetine ulaşma hakkını savunma paydasında uzlaşı arıyoruz.

          "HASTA HAKLARI, SAĞLIKLI YAŞAMA HAKKININ BİR PARÇASIDIR"

          Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun tavsiyeleriyle sivil toplum kuruluşlarından da temsilciler aldık. Tüketici Hakları Derneği Başkanı Murat Kocabaş ve Edirneyi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar Bey'i kurulumuza aldık. Amacımız bir sinerji oluşturmak."

 

         Kurul Üyesi Bahri Dinar da, "Çok değişik ve insani gücü olan bir görev ve bugün sağlıkçılarla, sivil toplum kuruluşlarından gelen arkadaşlarla beraberiz. Sayın il müdürümüzün başkanlığında en güzel şekilde karar vereceğiz. Değişik sektörden geldiğim için daha rahat konuşacağım.

          DİNAR,YENİ HASTANEYE KURUL ODASI ÖNERDİ

          Açılışı yapılacak olan 400 yataklı Edirne Devlet Hastanesi'nde bu kurul için oda tahsis edilmesini ve hastalarla sıcak temas kurulmasını istiyorum. Hepimiz bu odada birer gün nöbet tutabiliriz. Hasta Hakları Temsilciği'nin olmasının faydalı olacağı kanaatindeyim. Gönüllü olarak nöbet tutarız ve bir sekreterya da oluşturulur" dedi.

          HAKLARIN ÜST KURULU

          Kişioğlu, Dinar'ın kurula katılmasını da şu cümelelerle açıkladı:"Bakanımız Müezzinoğlu, Edirne ziyaretinde bir sohbet sırasında 'Hasta hakları kuruldu mu?' diye sordu. Biz de kurulduğunu ifade ettik. Kendisi de kurula sivilden de üye almamızı istedi. Güler yüzlü, tatlı dilli, gönlü zengin birini bulmamızı söyledi. O anda da tesadüfen Bahri Dinar kardeşimiz geldi. 'Bahri Dinar'ı seçin' dedi. Biz de bu şekilde kurulumuza Bahri Dinar'ı kazanmış olduk."

          Konuşmalardan sonra kurul gündemine gelen konuları basına kapalı olarak değerlendirip karara bağladı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30