banner137
banner25

Hamzaçebi
TBMM Başkanvekili, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Batı Trakya ziyareti sonrası Edirne’ye gelerek partililere seslendi. Acar Park Restoran’da CHP’lilerle bir araya gelerek 16 Nisan’daki referanduma ilişkin görüşlerini aktaran Hamzaçebi, 16 Nisan’da Türkiye’nin önünde iki seçenek olduğunu, bu iki seçenekten birinin demokrasi ve özgürlükler, diğerinin ise otoriter rejim olduğunu belirtti.

16 Nisan 2017 tarihinin Türk siyasi tarihinde çok önemli bir yeri olacağını ifade eden Hamzaçebi, Türkiye’nin böyle bir referanduma ihtiyacının olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

HAMZAÇEBİ: DOĞRU SEÇENEK, PARLAMENTER SİSTEM

“16 Nisan’da insanların önüne 2 seçenek sunulacak. Birinci seçenek demokrasi ve özgürlükler, ikinci seçenek ise otoriter rejim, tek adam yönetimdir. Türkiye bu iki seçenekten birini seçmeye zorlanıyor. Türkiye’nin böyle bir seçeneğe, böyle bir referanduma ihtiyacı yoktu. Türkiye 141 yıldır parlamenter sitem deneyimine sahip bir ülke. Parlamenter sistemde sorun yaşanırsa çözüm parlamenter sistemi değiştirmek değil, sorunu parlamenter sistem içinde çözmektir. Vatandaşlarımıza doğru bilgi verilmiyor. Parlamenter sistem dar geliyor deniyor ancak Fransa hariç Avrupa’daki her ülke parlamenter sistem ile yönetiliyor. Doğru seçenek parlamenter sistemdir, özgürlüklerdir, demokrasidir. Bu bir memleket meselesidir, siyasi parti meselesi değil. Seçimlerde tuttuğumuz beğendiminiz siyasi partiler oy vermeye devam edeceğiz ancak referanduma sunulan anayasa değişikliği konusu siyasi parti meselesi değildir. Memleketi düşünerek bu teklifin ülkeden neler götüreceğini düşünerek karar vermek lazım.

“HALKA VE GENÇLERE SEMPATİK GELEN MADDELER İÇERİYOR”

Şu an 18 madde var ve tıpkı 2010 anayasa değişikliğinde olduğunu gibi halka ve gençlere sempatik gelecek maddeler konmuştur. İlki 18 yaştır bir diğeri de mahkemelerin tarafsızlık ilkesine göre karar vereceği yönündeki hükümdür. Anayasa ve mahkemeler tarafsızıdır demekle tarafsız olmaz. Mahkemelerin hâkimlerin tayin eden iradeyi tek bir kişiye bağlarsanız bu mahkemenleler tarafsız olmaz. Bir ülkede mahkeme hâkimimi o ülkeyi yöneten kişi belirliyorsa o mahkeme tarafsız değildir.

Biz halkın en doğru kararı vereceğine inancımız tamdır. Halkımız bu yanlışı görecek ve kendi özel işinde, ticari işinde, aile ilişkisinde ortağına vermediği yetkiyi burada bir ülkenin yönetimi için tek bir kişiye vermeyecektir.”

“AYLARDIR GAZETECİLER TUTUKLU”

Hamzaçebi, Hürriyet Gazetesi’nin ‘Karargâh rahatsız’ manşetine ilişkin olarak sorulan bir soruya da, “Gazeteciler kendi görüşleri çerçevesinde haberlerini kamuoyuna taşıyabilirdiler. Bunlar özgür gazeteciliğin gereğidir. TSK’yı elbette kimse rencide etmemeli ama böyle bir niyetle yola çıkılan bir haberciliği görmüş değilim. Türkiye’de aylardır gazeteciler tutuklu. 150’yi aşkın gazeteci cezaevinde ve haklarında bir iddianame bile düzenlenmemiş olanlar var” cevabını verdi.

CHP’lilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra CHP Edirne Milletvekilleri Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan ile önceki dönem milletvekili Kemal Değirmendereli de katıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30