banner137
banner25

Halk Meclisi ve 2. hurda vakası!
Edirne hepimizin ve kentimizin geleceğine birlikte sahip çıkalım söylemiyle, Facebook sosyal paylaşım sitesinde  kurulan "ÇEKİN ELİNİZİ EDİRNE'NİN GELECEĞİNDEN" grubu ilk toplantısını yaptı. Yani sanal ortamdan gerçek yaşama adımını atarak üyelerini buluşturdu. Edirne halkının her kesiminden insanın bir araya geldiği ilk toplantının ana gündemi ulaşım sorununu tartışmaya açmak ve 5 kişilik yürütme komitesini seçmekti.
        Disk salonunda bir araya gelen üye sayısı beklediğimden daha iyiydi. İşçi, memur, emekli, öğrenci, çiftçi, esnaf, iş adamı, ev kadını gibi toplumun farklı özelliklerini taşıyan kişilerin ortak paydaları ve amaçları Edirne de yaşanan sorunlara sahip çıkmak, bunları tartışmak ve çözüm önerilerini  yetkililere iletmekti. Her isteyen söz aldı ve özgürce konuştu, kent için neler yapılabileceğini dile getirdi. Hiçbir siyasi parti ve görüşün etkisi olmadan gerçekleşen ve şehrimiz için ilk sivil halk hareketi olan toplantıya katılanların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.
        Son olarak grubu kurum ve kuruluşlarla yapılacak görüşmelerde, temaslarda temsil edecek 5 kişilik yürütme organı da oy birliği ile seçildi. Benim açımdan ilginç ve güzel olanı ise, grubun adının HALK MECLİSİ olarak değiştirilmesi önerimin, tüm katılanlar tarafından kabul görmesi idi. Gerçekten de halkın her kesiminden vatandaşın bir araya geldiği ve özgürce konuştuğu, tartıştığı topluluğa ancak bu isim yakışırdı. 
        Büyük bir coşku içinde geçen toplantı, 22 ekim 2011 cumartesi saat 17.00 de aynı yerde tekrar buluşmak dileğiyle ile sona erdi. Tek tek isim vermeden bu oluşuma katkı sağlayan, destek veren tüm Edirne halkını kutluyor ve kentimizin geleceği için hayırlı olmasını diliyorum.
                                                                      * * * * * * * * * * * *
        Gazeteci Gökhan Tuzladan arkadaşımızın "2. hurda vakası mı yaşandı" başlığı ile haber yaptığı, Edirne Belediyesi eski mezbahasındaki yıkım sonrası ortaya çıkan hurdalar ve demirbaşlar, hala merak konusu olmaya devam ediyor. Haberin ardından ilgili kurumdan resmi açıklama yapılmazken, bana bazı kişilerden özel bilgiler ulaştı. Şöyle ki hurda ve demirbaşların durumu belirsizliğini korurken, yasa gereği ancak başkanlık oluru ile kurulacak komisyon kararı sonucu imha edilmesi gereken evrakların da orada görevli veteriner hekim tarafından yakıldığı, ayrıca bir Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Veteriner İşleri Müdürü'nün de bu konuda bilgisi olduğu iddia edildi. 
        Edirne Belediyesi yönetimi, yine herhangi bir vatandaş tarafından Cumhuriyet Savcılığına verilecek suç duyurusu dilekçesi sonucu mağdur olmak istemiyorsa, kendisi idari ve adli soruşturma başlatmalı ve bunu kamuoyuna açıklamalıdır. Aksi halde 20 kamyon hurdanın kaybolması olayında yaşadıklarının tekrarıyla karşılaşabilir, bizden hatırlatması.
        Bu arada Belediye birimlerinden birisine ait olan 22 AH 481 plakalı aracın özel işlerde kullanıldığı ve sürekli deposundan bidonlara mazot çekildiği dedikodusu var. Umarım yetkililer yapacakları araştırma sonucu gerçeği ortaya çıkarırlar.
                                                                      * * * * * * * * * * * * 
        Edirne hepimizin, sahipsiz olmadığını herkese gösterelim ve HALK MECLİSİn de buluşalım.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30