banner78
banner25

Hak yerini buldu!

Dönemin Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından keyfi bir uygulama ile usulsüz bir şekilde kapatılan Kıyık çıkışındaki Biçerler Petrol’e ait giriş ve çıkışlar Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın göreve gelerek verdiği talimat sonrasında yeniden eski haline döndürüldü.

12.10.2013 günü dönemin Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından verilen bir talimatla yıllarca açık kalan orta refuj bir anda kapatılarak akaryakıt istasyonuna yasal olmasına rağmen giriş ve çıkışlar iptal edilmiş ve o günden bugüne istasyonun ön kısmının kapalı olması iş yeri sahiplerinin maddi anlamda büyük kayıplar yaşamasına neden olmuştu.

Göreve gelir gelmez yapılan tüm haksız uygulamaları kaldıracağını ve her şeyin yasal zeminde uygulanacağı bir belediyecilik anlayışını hakim olacağını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan söz konusu yer için İdare Mahkemesi tarafından verilen kararın uygulanması konusunda talimat vererek kapatılan refuju bu sabah belediye ekiplerine yeniden açtırdı.

Kişisel çıkarları ve Edirnespor GK kulübüne bağış yapmadığı gerekçesi ile başlayan ve sonraki süreçte olayı idari soruşturmaya kadar taşıyan akaryakıt istasyonu sahipleri aldıkları idare mahkemesi kararını bugüne kadar uygulamadıklarını,özelikle yerel seçimler sonrasına mahkemenin verdiği kararın uygulamasını bıraktıklarını belirterek “hak yerini buldu” dediler.

Özelikle yaşanan süreçte bazı akaryakıt firmalarının da devrede olduğuna dikkat çeken iş yeri sahipleri, seçim zamanı Hamdi Sedefçi’nin konvoyunda bulunan araçların akaryakıt aldığı istasyonun bu işin içinde olduğunu tahmin ettiklerini ve bunun diyetini seçim zamanı aldığını iddia ettiler.

Yaklaşık 6 aydan buyana kapalı olan refuj yüzünden firma sahibi Biçerler Petrolün 2 milyon 500 bin TL civarında maddi kaybı olduğu tahmin edilirken,60 kişinin istihdam edildiği şirket bünyesinde işçilerin her şeye rağmen mağdur edilmediği ve adaletin tecelli edeceğine inanarak bugüne kadar devam ettikleri şirket yetkilileri tarafından ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30