banner78
banner25

Gürkan “yılda 10 milyon metreküp su işliyoruz“

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kente içme suyu sağlayan Kıyık çıkışındaki Arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu.

Yılda 10 milyon metreküp içme suyunu kente yıllardır sağlayan ve ekonomik ömrünü yitirmesine rağmen,yenileme çalışmaları aralıksız devam eden tesiste inceleme yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan,kentin suyunun içilebilir nitelikte olduğunu belirterek Süloğlu’ndan gelen hatta kayıp kaçak olmadığını,kayıp kaçağın arıtma tesisinden şehre içme suyu sağlayan hatlarda olduğunu belirtti.

Süloğlu barajından gelerek arıta tesisine gelen ve burada yapılan işlemler sonrasında evlerimize kadar gelen içme suyunun geçtiği evreleri yerinde gösteren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dinlenme tankları ve odalarında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

DSİ ile yapılan protokolle kentin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak yeni tesislerdeki inceleme sonrasında,arıtma tesisine geçen Gürkan suyun işlemlerden geçtiği alanı görmek için 15 metre yukarıdaki bölüme çıkarak, filtreleme çalışmaları hakkında bilgi verdi.Barajdan gelen suyun nasıl arıtıldığını aktaran Gürkan “su barajdan gelerek burada işlemlerden geçiyor.Havuzlarımızın tamamını bakıma aldık.Epoksi adı verilen madde ile boyama işlemini yaptık.Filtre görevi gören kumlar sürekli olarak değiştiriliyor.Halkımıza daha kaliteli su sağlayabiliyoruz”dedi.

1983 yılında inşaatına başlanan arıtma tesisinin halen kente içme suyu sağladığını belirten Gürkan “1993 yılında inşaat tamamlandıktan sonra hizmete sokulan bir tesis burası.Suyun tüm aşamaları burada takip edilebiliyor.Az önce gezip gördüğümüz yeni yapılan arıtma tesisindeki tüm özelikler burada var ve biz bunları sürekli yeniliyoruz.Burası 24 saat esası ile çalışan bir işletme”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30