banner137
banner25

Gürkan
 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Katı Atık Bertaraf Tesisleri’yle tüm Türkiye’ye örnek olacaklarını söyledi.

Edirne Katı Atık Birliği’nin Olağan Toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

5 gündem içi ve 1 gündem dışı maddenin karara bağlandığı toplantıda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yapımına başlanan Katık Atık Bertaraf Tesisleri’nin kısa bir süre sonra hizmete geçeceğini söyledi.

Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin tamamlanmasıyla birlikte Edirne, Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu’nun çöp sorunundan kurtulacağını ifade eden Gürkan, “Yapımı devam eden Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nde atık su arıtma, kompost gübre arıtma, itfaiye, ambalaj ayrıştırma da yer alacak. Tesis son derece modern olacak. Doğaya ve çevreye zarar vermeyecek olan tesisten çok kısa bir süre sonra elektrik de üretmeye başlayacağız. Bu kadar komplike bir tesis Trakya’da yok; Türkiye’de ise, sadece Giresun’da bir alt modeli var” diye konuştu.

Edirne Katı Atık Birliği üyelerinin hayata geçireceği bu tesisle tüm Türkiye’ye örnek olacaklarını ifade eden Gürkan, “Türkiye’de ilk kez katı atık yönetimi sadece merkezi değil, köyleriyle birlikte çöplerini imha edecek; Türkiye’de ilk ve tek, gerçekten gurur verici. İnanıyorum ki; bu kararı alan ve hayata geçirenler tarih sayfalarda yerlerini alacaktır” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30