banner137
banner25

Gürkan “yapanı yakarım“

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ipi göğüsleyen isim olarak adını yazdıran CHP Belediye Başkanı Recep Gürkan, mazbatasını almadan yaptığı ilk icraatında halkın büyük takdirini topladı.

Görevde olmamasına rağmen Trakya Birlik arkasında bulunan bir arsada yaşanan sorun üzerine mahalle halkının koyduğu tepkiyi yerinde görmek isteyen Belediye Başkanı Recep Gürkan imara açılan arasa ile ilgili koyduğu tepki ile kenti nasıl yöneteceğinin ilk sinyallerini vermiş oldu.

Belediye imar planlarında son üç ay öncesine kadar BHA Belediye Hizmet Alanı olarak görülen ancak şahsa ait olduğu ve belediyenin arsayı üzerine almayarak yapılan imar değişikliği ile BHA statüsünden çıkartılarak arsaya dönüştürülen alanda bugün ilk kazam vurulmak istendi.

Sabah saatlerinde çocuk parkının olduğu alana gelen iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyen mahalle halkı geçici süreliğine de olsa inşaata engel olurken, öğlen saatlerinde iş makinelerinin yeniden çalışmaya başlaması ortamın bir anda gerilmesine neden oldu.

Mahalle sakinleri hafriyat yapmak isteyen iş makinelerinin önüne durarak çalışmayı engellerken olay yerine gelen polis her iki tarafıda dinleyerek ifadeleri alınmak üzere karakola götürdü. İş makinelerinin hafriyat için ısrarcı olması üzerine direten mahalle sakinleri iş makinesinin önüne oturarak söz konusu arsa üzerine inşaat yaptırmayacaklarını belirttiler.

Görevde olmamasına rağmen olay yerine gelen Belediye Başkanı Recep Gürkan mahalle halkından sorunu dinlemek adına yaşlı kadının yanına yere oturarak kepçenin önünde sorunu çözeceğini, hukuksuz bir işlem varsa gerekenin yapılacağını ancak bu süreçte inceleme yapılarak karar vereceklerini kaydetti.

Beraberinde bahse konu alana imar iznini veren Dinçer Asar ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Güler’i de getiren Recep Gürkan konu hakkında kendilerinden bilgi istedi.İş makinelerinin sahibine “makineleri buradan al ve git” talimatı veren Gürkan “sizin parkınızı kimse yıkamaz.Recep Gürkan belediye başkan oldukça hiçbir park yıkılamayacak”dedi.

Gerekli inceleme ve araştırmanın yapılması sonrasında halkın lehine bir karar vereceklerini kaydeden Gürkan “insanların hukukunu korumak baka bir şey,yeşil alanları ranta kurban etmek başka bir şey.Biz kimsenin hukukuna karşı değiliz,ama yeşil alanları da ranta kurban etmeyeceğiz.Biz belediye olarak değerlendirmemizi yapacağız,ona göre kararını vereceğiz.Biz bir göreve başlayalım.Göreve başlayana kadar burada hiçbir şey olmayacak.Merak etmeyin.Olması da mümkün değil.Yapanıda yakarım”diyerek halkın büyük takdirini topladı.

Mahalle sakinleri ise aldıkları bu destek sözü sonrasında arsa üzerinden ayrıldılar.Mahalle halkı söz konusu arsada imalat yapılmaması için yasal haklarını arayarak şikayetçi oldukları ve çıkacak sonucu beklediklerini kaydettiler.
Söz konusu arsada inşaat yapmak isteyen firmanın avukatı ise her şeyin yasal olduğunu,İdare mahkemesinden durdurma kararı olmadıktan sonra Perşembe günü işe kesinlikle başlyacakların söyledi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30