banner78
banner25

Gürkan

Uzayan tır kuyruklarına çözüm olacağı düşüncesi ile yapılması düşünülen ve geçtiğimiz haftalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onayı çıkan TIR parkı için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan oturup uzlaşılması gerektiğin söyledi.

TIR parkı alanının Kapıkule gümrük sahası yakınlarında bir alanda oluşturulacağını,ancak Edirne Belediyesine inşaat ruhsatı başta olmak üzere,çevre temizliği gibi hizmetlerin sağlanması anlamında büyük yük ve sorumluluk getireceği,fakat gelir anlamında hiçbir karşılığının olmadığı iş için Belediye Başkanı Recep Gürkan getirisinin olma düşünülen TIR parkı için “eğer bir uzlaşma ortamı sağlanmazsa ben oranın ne çöpüne ne de kanalizasyonuna karışırım, yapacağımız çöplüğe de çöp dökmelerine müsaade etmem, gitsinler başka yere çöplük yapsınlar o zaman”dedi.

Başkanlık makamında gazetecilerle bir araya gelen ve sorulan çeşitli sorular cevaplayan Başkan Gürkan bir gazetecinin tır parkı konusunda ki son durumu sorması üzerine “Bu şehrin tabii ki tır parkına ihtiyacı var olması lazım.Ama bu konuyla ilgili sayın Vali aradı  konuştuk. O yardımcı olmamızı istiyor.Tabi bende dedim ki tabii ki yardımcı oluruz. Ama burada bu kadar tır aracının bu kadar sirkülasyonun bu kente yaratacağı bir takım olumsuz şeyler olacak. Yani en azından bu kadar şoförün doğal ihtiyaçları var. İşte tuvaletiydi, çöpüydü. Bu kadar aracın bizim kentimize vereceği bir zarar var. Çevre kirliliğinden tutunda, zemin problemlerine kadar. Tabi ki bu tır parkı olmalı ama ben Edirne olarak binlerce tır aracının yükünü çekeceksem bununda Edirne’ye bir dönüşünün olması lazım”diyerek burada bir kazanç sağlanacaksa Edirnelinin faydalanması lazım”şeklinde konuştu.

Kapıkule gibi büyük bir gümrük sahasının işletmesinin GTİ şirketinde olduğu ve ciddi miktarda bir kazanımının olduğunu ancak bunun vergisel anlamda dahi Edirne iline bir dönüşünün olmadığını bildiklerini belirten Gürkan “Kapıkule’yi kim işletiyor? GTİ işletiyor, peki GTİ’nin vergi mükellefiyeti neresi? Ankara. Peki ben sorayım şimdi Kapıkule’de kurumsal anlamda bir Edirne firması var mı? Yok. Daha önce iki tane sigorta firması vardı onlarda çıkarıldı. Şimdi oradaki sigorta işletmeciliğini dahi odalar ve borsalar birliği yapıyor. Yani arkadaşlar Allah aşkına koskoca Odalar Borsalar Birliği’nin bir ihtiyacımı var sigorta firmasına?  Kim olsun diyorsanız bilemem ama bir Edirne firması olsun. Kapıkule’nin bize asıl zararı şu, Kapıkule, gelirleri itibariyle Edirne’nin limitlerini yükselttiği için biz hiçbir şekilde teşviklerden para alamıyoruz.  Edirneli firma yok, münferit olarak SETUR dışında Edirneli çalıştıran yok ve para burada kalmıyor, kazanılan para yatırım olarak başka yere gidiyor, teşviklerde bizim aleyhimize bir durum söz konusu”dedi.

Tır parkı konusunda bir engel olma niyetlerinin olmadığını ancak yasal olarak kanunun devlet lehine işlediğini bildiklerini belirten Gürkan itiraz haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve süreci sonuna kadar bekleyeceklerini söyledi.

Tır parkının yapılması durumunda temizlik ve alt yapı gibi tüm sorunların sorumluluğunun kendilerinde olduğunu belirten Gürkan “ tır parkını yapalım yapmasına eğer bir uzlaşma ortamı sağlanmazsa ben oranın ne çöpüne ne de kanalizasyonuna karışırım, yapacağımız çöplüğe de çöp dökmelerine müsaade etmem, gitsinler başka yere çöplük yapsınlar o zaman. Ben bu anlamda da Edirne kamuoyundan destek istiyorum, at pazarlığı yapacağımız halimiz yok yani mesele şu kadar hisse isterim, bu kadar hisse isterim meselesi değil. Ben burada anlayışa itiraz ediyorum. Yani sen gelip Edirne’de istediğini yapacaksın ama ben Edirne Belediyesi olarak veya Valilik olarak boynumu eğip bekleyeceğim, yok öyle bir Dünya”şeklinde konuştu. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30