banner137
banner25

Gürkan

Kapıkule sınır kapısında uzun süre bekleme yapan tır araçları için yapımı gündemde olan ve belediye mücavir sahsı içerisinde yer alacak olan tır parkı için karşılıklı atışmalar sürüyor.,

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın haklı olarak yapılacak tır parkı konusunda pay istemesi üzerine açıklama yapan TOBB  üyesi olan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret Borsası Başkanları, böyle bir payın söz konusu olmadığını söylemesi üzerine Başkan Gürkan yapılacak olan inşaatı düzenlediği basın toplantısında santim santim denetleyeceğini

Edirne Belediyesi Meclis Toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan “Tır Parkı yılan hikayesine dönüştü. Tır Parkı olmalı. Tır rezaletinin sona ermesi için Tır Parkı hem tırcılar hem Edirne için gerekli. Kapıkule yolu üzerinde uzun kuyruklar oluştuğunda çeşitli ihtiyaçlarını farklı yöntemlerle gideriyorlar bu şehrin hem görsel anlamda hem de hijyenik anlamda kirlenmesine yol açıyor. Geçmişten bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) belediye arasında çatışma var. Sayın Sedefçi de haklı olarak ısrarlı takipçisi olmuştu. Ama bugüne kadar sonuca ulaşamamıştı. En son gelişme de şu, biz imar planını yapmayınca kanundan kaynaklanan gerekçelerle TOBB Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na plan tadilatı için müracaat ediyor. Yine kanunun verdiği yetkiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı tadilatını yapıyor. Biz itiraz ettik ve geçen hafta bu itirazımızın reddedildiğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yazısı geldi. Geldiğimiz nokta budur. Bundan sonra ruhsat aşaması olacak. Ruhsat aşamasında biz inşaat ruhsatı vermezsek yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın inşaat ruhsatı verme yetkisi var. Ama işyeri açma ve yapı kullanma ruhsatını belediyeler veriyor. Bu yetki bakanlıkta yok. Ben ısrarla Kapıkule'den bugüne kadar hiç bir biçimde yararlanamayan Edirne'nin en azından Tır Parkı'ndan yararlanması gerektiğini söylüyorum. Kapıkule hem ekonomik olarak yararlanamadığımız, hem de ekonomik gelirleri nedeniyle Edirne'nin statüsünü yükseltiyor ve teşviklerden yararlanmamızı önlüyor. Bize iki türlü zararı var. Belediye olarak Tır Parkı'nı inşaat aşamasında santim santim denetleyeceğime sizin huzurunuzda söz veriyorum. İşletme aşamasında yine Çevre kanunu, çöp, kanalizasyon anlamında, içme suyu ve giriş çıkış anlamında da yine santim santim deneteleyeceğiz. Gerekirse büro kurup eleman görevlendireceğim ve 24 saat denetleyeceğiz. Artık Edirne'nin Edirne üzerinden rant elde edilerek sessiz kalma dönemi bitmiştir. Edirne, bu konuda halkın temsilcisi olan belediye vasıtasıyla gereken ve elinden gelen her şeyi yapacaktır. İdare Mahkemesi'ne dava açma hazırlığındayız. GTİ yetkililerini bekliyorum gelsinler görüşelim. Eğer uzlaşabilirsek Edirne halkı adına belediye buradan bir nema elde edebilecekse buna varlarsa dava açmayacağız ama aksi halde dava açarak hem plan tadilatının hem de inşaatın hem yürütülmesinin durdurulmasına hem de plan tadilatının iptalini isteyeceğiz. Onu da başaramazsak hem inşaat hem de işletme aşamasında 24 saat kontrol edeceğiz ve gerekli cezai yaptırımları uygulayacağımızı  şimdiden beyan ediyorum”dedi.

SU BORCU OLANLARIN SUYUNU KESECEĞİZ!

 Öte yandan belediyenin maddi olarak tablosunu aktaran başkan Gürkan alacaklı oldukları su paralarına ilişkin ise bugüne kadar ödeme yapmayanların bekledikleri torba yasa içinden de af gibi bir durumun olmadığını belirterek “beklentiler boşa çıktı.Torba yasada af falan yok.Borcu olanlar su borcunu ödesinler.Belediyeye su borcu olan özellikle şantiye, inşaat ya da onları yapan müteahhitlerin önce borçlarını çıkardık. Ana para olarak 3 milyon 700 bin Lira borç çıktı. Faiziyle yaklaşık 7 trilyon civarında. Ticarethanelerde de 2 milyon 900 bin lira civarında su alacağımız çıktı. Faiziyle 5 trilyonu buluyor. Sonuç olarak 12 trilyon faiziyle birlikte yeni parayla 12 milyon su borcu var. Yasal olarak bu tahsilatı yapmak durumundayız ve biz çalışanlarımızın maaşlarını ve diğer borçlarımızı ödemekte hacizler nedeniyle çok zorlanıyoruz. Hiç kimseye hususi muamele yapmamız söz konusu değil. Meskenlerin suyunu kesmeyeceğiz ama işyerleri ve diğer inşaatlar şantiyeler için geçerli değil. Meskenlerden de alacaklarımızı alacağız. Bir hafta önce 100 civarında işyeri ve şantiyenin suyunu kesmeye başladık ve kontrolünü yapıyoruz. Sonuna kadar peşindeyiz ve borcu olanları davet ediyoruz. Ana paranın borcunun üçte birini yatırması koşuluyla ger kalanını taksitlendiriyoruz ve sularını tekrar açıyoruz. Halk haklı olarak belediyeden hizmet bekliyorsa belediyenin de hizmetlerini yerine getirmesi için gelire ihtiyacı var. En düşük su fiyatı da Edirne'dedir. Kimse kusura bakmasın. Alacak bin 400 civarında ve bin 400 kişinin keyfi için 150 bin insanı mağdur edemem”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30