banner137
banner25

Gürkan hassasiyet gösterdi!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Şükrüpaşa mahallesinde yapılacak olan bir inşaatın hafriyat çalışmasında ağaçların söküleceği bilgisini alınca direk olarak inşaat alanına gitti.

Şükrüpaşa mahallesi Adalet Kasrı Sokak üzerinde bulunan ve yıllarca boş bekleyen arsa üzerine bu sabah saatlerinde hafriyat ekibi gelerek iş başı yaptı.Arsa üzerinde bulunan ve inşaat sınırında olduğu görülen ve yıllar önce çevre sakinleri tarafından arsanın boş olduğu gerekçesi ile ekildiği tahmin edilen 16 adet çam ağacının söküleceğini gören vatandaşlar durumu ilk olarak 155 Polis ihbar hattına ve ardından Belediye’ye bilgi vererek haberdar ettiler.Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gelinip yapılan ön inceleme neticesinde ağaçların tescilli ağaç olmadığı ve arasa sahibinin arsası içerisinde kaldığı için sökülmesinde bir engel bulunmadığını söylemesi üzerine mahalle halkı çareyi Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı aramakta buldu.Sabah mesaisi öncesi hafriyatın yapılacağı alana gelen Başkan Gürkan ilk olarak hafriyatı yapacak olan firma yetkililerinden bilgi aldı.

Bahse konu ağaçların kesilmesinin veya sökülmesini doğru bulmadıklarını ancak ağaçların şahsa ait bir arsa içerisinde olduğu gerekçesi ile kesilmemesi veya sökülmemesi yönünde bir yaptırımlarının olmayacağını ifade ederek inşaat sahipleri ile konuşarak kesilememesi yönünde ikna etmeye çalışacaklarını kaydetti.

Ağaçların yapılacak olan blokların sınır hattı içinde kaldığını ve söküleceğini söyleyen firma yetkilisi tüm izinlerin alındığını ve inşaat hafriyatının başlayacağını kaydetti.

Vatandaşlar ise 15-20 yaşında olan çam ağaçların kesilmeden de bu işin yapılabileceğini,inşaat tamamlandığında zaten projeye göre dairelerin önüne fidan dikimi yapılacağını bu sebepten dolayı ağaçların boşu boşuna söküleceğini ifade ederek ağaçların sökülmemesini istediler.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30