banner78
banner25

Güreş sevgisi dışarıda yatırıyor!
Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerini izlemek için yurdun dört bir yanından gelen güreş meraklıları bu yılda her yıl olduğu gibi gerek otellerin doluluğundan gerekse maddi imkansızlıklardan dolayı Selimiye camimin civarını mesken tuttular.
Bu yıl 651 ncisi gerçekleşen tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinin müdavimleri her yıl olduğu gibi bu yılda Edirne’ye gelerek geceyi sokakta geçirmeyi yiğeliyorlar.
Yağlı güreşlerin açılış günü olan Cuma günü Edirne’ye Anadolu’nun değişik illerinden gelen binlerce güreş sever erlerin meydanı güreş alanında pehlivanlarını desteklemek yada güreşe olan tutkularını sürdürmek adına her şeyi göze alıyorlar.Sivrisineği bol olan ve Edirne’nin sıcak gecelerinde dışarıda yatmayı göze alan güreş severler uzun yaz gecelerini sabaha kadar sohbet ederek yada uykuya yatarak geçiriyorlar.
Otobüs veya toplu olarak araçları ile Edirne’ye gelen güreş tutkunları en çok ise ilgisizlikten ve giriş biletlerinin pahalı olmasından yakınıyorlar.30 yıldan buyana güreşleri izlemeye gelen Sakaryalı Metin Abaka bunun bir gönül işi olduğunu belirterek “yıllar önce 30 kişi geliyorduk ancak şimdi sayımız azaldı”dedi.
Samsunda yaşanan sel felaketinim acılarını yüreğinde hissederek Edirne’ye gelen 75 yaşındaki Kemal Güngör ise memleketinde yaşan sel felaketine rağmen acıyı ve mutluluğu bir arada yaşadığını belirterek “Kırkpınar sevgisi beni Edirne’ye getirdi.Ama içim sel felaketinden dolayı çok buruk.İlk defa dışarıda yatıyorum”dedi.
Zaman zaman hırsızlık olaylarına maruz kaldıklarını belirten güreş severler uykudayken üzerlerinde bulunan paraların alındığından yakınarak dışarıda yatacak vatandaşlardan dikkatli olmalarını istediler.
Pazar gününe kadar sürecek olan güreşleri izleyecek vatandaşların 3 gece boyunca dışarıda yatacağı ve tüm zorluklara rağmen yaşadıkları sıkıntıya değdiğini belirtiyorlar.
Hava sıcaklığının gece 23 dereceyi gösterdiği Edirne’de günün ilk ışıkları ile uyanan güreş severler sabah kahvaltılarını ya lokantalarda yapıyorlar yada kendi imkanları ile donattıkları sofralarında.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30