banner137
banner25

Gurbetçi sezonu öncesi hazırlıklar tamam!

Edirne Valisi Günay Özdemir Kapıkule’de düzenlediği basın toplantısında gurbetçi sezonuna dair açıklamalarda bulundu.Vali Özdemir Gümrük ve Ticaret Bakanlığının başlattığı “Ön Beyan Uygulaması”ile gümrük kapılarındaki bekleme süresinin azalacağı vurgusunu yaptı.

Kapıkule Gümrük Kapısında düzenlenen basın toplantısı VİP salonunda gerçekleşti.Toplantı öncesi yetkilerden brifing alan Vali Özdemir daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gurbetçi sezonunun Temmuz ayında yoğun bir şekilde başlayacağını ve Avrupa ülkelerindeki tatil sıralamasının yoğunluğu zaman zaman tetikleyebileceğine dikkat çeken Vali Özdemir oluşabilecek yoğunluğa karşın tüm tedbirlerin alındığını ve personel takviyesinin hem polis hemde gümrük görevlisiyle tamamlandığını kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının başlattığı yeni proje hakkında da bilgi veren Vali Özdemir gelen gurbetçilerin evrak kayıt işlemlerini Bankalığın veri tabanına endeksli bir yazılımla yapmanın mümkün olduğunu belirterek “Ülkemize gelen vatandaşlarımız eğer bilgilerini daha önceden sisteme (pasaport,ruhsat) girerlerse, burada bekleme süreleri çok daha azalacak. Bilgilerini sisteme giren vatandaşlarımız için burada ayrı peronlar açılacak. Ve yapılan bu işlem ile bekleme süreleri 30 saniye kadar azalacak”şeklinde konuştu.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30