banner78
banner25

Gurbetçi kuyruğu kent merkezine dayandı!

Yaza tatillerini anavatanlarında geçirdikten sonra çalıştıkları ülkelerine kara yolu ile dönmeye çalışan gurbetçiler kara sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluşturdular.Son bir aydır Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarında çileli bekleyişlerini sürdüren gurbetçiler ortalama 4 saatlik bekleme sürelerinin ardından Türkiye’yi terk ediyorlar.

Gurbetçilerin birçoğunun Avrupa’ya dönüş zamanlarının hafta sonuna denk gelmesinden dolayı yaşanan uzun araç kuyrukları neredeyse Edirne kent merkezine dayandı.Dünya’nın ikinci, Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule sınır kapısında tam kapasite ile alım işlemleri devam ederken,Bulgaristan’ın Kapitan Andreovo sınır kapısında süren yenileme çalışmaları nedeniyle gümrük kapısında 8 peronda alım işlemi yapılıyor.

Yasa dışı insan kaçakçılığı konusunda sıkı güvenlik tedbiri alınan Bulgaristan tarafındaki kapıda ise araçların aranması bekleme süresinin de uzamasına neden oluyor.

Kapıkule gümrük kapısında gümrük sahası tamamen dolmuş durumda ve araç kuyruğu da kent merkezine doğru çift sıra halinde 10 km ye yaklaşmış durumda.Görevli polis ekipleri gümrük kapısındaki yığılmayı önlemek için Yunanistan’a açılan diğer gümrük kapısı Pazarkule sınır kapısına araç yönlendirmesi yaparken,buranında kapasitesinin küçük olmasından dolayı araç kuyruğu 10 km lik bir uzunlukla Karaağaç yolu üzerinden neredeyse kent merkezine gelmiş durumda.

Yunanistan’a açılan bir diğer gümrük kapısında olan İpsala sınır kapısında 10, Hamzabeyli sınır kapısında ise 6 km araç kuyruğu oluşmuş durumda.

Beklemekten usandıkların belirten gurbetçiler her yıl aynı çileyi yaşadıklarını ve kimsenin çözüm konusunda gerekeni yapmadığından şikayetçi.Özellikle Pazarkule sınır kapısına gelen gurbetçiler ihtiyaç gidermekte sıkıntı yaşadıklarını belirterek, ihtiyaçlarını tarlaların içinde giderdiklerini, taşrada çalışanlar olduğu içinde bunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek “hiçbir yetkili buraya seyyar tuvalet koymuyor.Kimsenin bizleri düşündüğü yok” diyerek sitem ettiler.

Gümrük kapılarında şu ana kadar bekleyen araç sayısının 40 bin civarında olduğu ve çıkış işlemleri için bekledikleri belirtildi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30