banner137
banner25

Gurbetçi gelişleri başladı!

Tatillerini, ülkelerinde geçirmek üzere gelen gurbetçi vatandaşlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurda giriş yapmaya başladı.

Yurt dışındaki izinlerin Haziran ayının son haftası itibariyle başlayacak olması nedeniyle, gurbetçilerin yoğun girişlerinin Temmuz ayı başlarında artması bekleniyor.

Çalıştıkları iş yerlerinden erken izin alan bazı gurbetçiler ise aralıklarla Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmaya başladı.

Akşam saatlerinde araç ayısı artan ve Bulgaristan’ın Kapitan Andrevo sınır kapısı başta olmak üzere Kapıkule gümrük sahasında da yoğunluk yaşanmasına neden olan gurbetçiler yaklaşık 1 saat beklemenin ardından Anavatanlarına girebildiler.

Önümüzdeki haftalarda yoğunluğun artmasının beklendiği Kapıkule gümrük kapısında yolcuların uzun süre beklememeleri için ek tedbirler alındığı belirtiliyor.Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarımızdan bu yıl 2 milyon gurbetçinin giriş yapmasının beklendiği ifade ediliyor.

Gurbet yolunda direksiyon sallayan gurbetçiler ise rahat geldiklerini ve gümrükte bekleme yaşamadıklarını belirtirlerken,en büyük sorunun Bulgaristan’ın karayollarında yaşandığını,çukurlar başta olmak üzere yollardaki işaretlemelerin eksikliğinin gelen diğer gurbetçiler için tehlike arz ettiğini ve dikkatli olunması gerektiğini belirttiler.

Son 24 saatte Kapıkule sınır kapısından 3 bin araç 16 bin yolcunun giriş yaptığı belirtilirken bu sayının Avrupa’ya açılan gümrük kapılarının tamamında 4 bin 600 araç 20 bin dolayında yolcu olduğu belirtiliyor.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30