banner78
banner25

Günlük 50 ton süt işleniyor!
Uzun yıllar Darülhadis caddesi üzerindeki tesislerinde hizmet veren ancak üretim kapasitesini arttırmak adına yaptığı yeni yatırım sonrasında Musulça köyü yakınlarındaki yeni tesislerde faaliyete geçen Yardımcı Süt Ürünleri düzenlenen bir organizasyonla resmen faaliyete geçti.
Kalabalık davetli topluluğu nezaretinde başlayan programa Edirne Valisi Gökhan Sözer,Emniyet Müdürü Cemil ceylan,İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü ve çok sayıda davetli katıldı.
İlk olarak Yardımcı Süt ürünlerinin kurucusu ve Kırkpınar eski ağalarından Yaşar Yardımcı anısına okutulan Mevlidi şerif ile başlayan açılış töreni daha sonra tesisin gezilmesi ile son buldu.Tesisin açılışı öncesinde konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi, Edirne Ticaret Borsası yönetim kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı tesisin bazı zorluklar karşısında kurulduğunu,İl Genel Meclisinde yapılan bazı siyasi hamleler ve engellemelere rağmen günlük 50 ton kapasiteli bir tesisin üretime kazandırıldığını kaydetti.
Yardımcı konuşmasında Yardımcı süt ürünlerinin kuruluşundan bugüne kadar olan süreyide gelen konuklara anlatarak bilgiler verdi.
1930 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelerek yetkililer sorular sorduğunu ve aldığı bilgiler sonrasında halkın üretime yönelik çalışma yapması için köylünün sütünü alıp çalışmasını sağladığını ifade eden Yardımcı “biz o zamanlar üretime samanlıkta başladık.1968 yılında ise Edirne peyniri konusunda üretimi tamamen ben devraldım ve o günden bugüne ailem ile birlikte peynir imalatı yapmaktayız”dedi.
Tesisin 3 bin metre kare kapalı alana sahip olduğunu ifade eden Yardımcı “biz asıl arazimizin tamamını bazı engellemelerden dolayı kullanamadık.Eğer taleplerimiz yerine gelseydi burası 4500 metre kare kapalı alana sahip olacak ve günlük 50 ton değil 80 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak ve çalışan kişi sayısı daha fazla olacaktı.Ama olmadı”diyerek kendisine bun yeni tesisin kazandırılmasında engel olan ve kendisini kamçılayan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Milletvekili recep Gürkan’a gönderme yaparak “bugün sayın başkan ve vekilimiz sayesinde tesisimizi Edirne’mize kazandırmış olduk”dedi.
Edirne Valisi Gökhan Sözer ise yaptığı konuşmada Yardımcı ailesinin köklü bir aile olduğunu ifade ederek Edirne ekonomisinin yüzde 30 unun tarım ve hayvancılığa dayandığını ve bu yüzden Edirne’de ki tarımsal faaliyetlerin mutlaka geliştirilmesi gerektiğin vurgulayarak “Yardımcı ürünleri geçmişi, izi ve adı olan bir markadır.Ümit ediyoruz ki bu önümüzdeki yıllarda giderek artar ve ülke sınırlarını aşarak Uluslar arası bir marka olur”dedi.
Yapılan açılış sonrasında Mustafa Yardımcı yeni tesisleri misafirlere ve Vali Gökhan Sözer’e gezdirerek yerinde bilgiler verdi.Tamamen steril bir ortamda üretimin yapıldığı tesiste Edirne peynirinin hak ettiği yere kısa sürede geleceğini belirten Yardımcı şişe süt üretiminde çok yakın bir zamanda başlayacaklarının müjdesini vererek 4.5 milyon TL ye mal olan tesiste 3 milyon TL lik ilave bir yatırımında beklediğini ifade etti.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30